လက္ျဖစ္အာပူလွ်ာပူ

>> Wednesday, October 22, 2008



မနက္ကပဲ ညီမေလးေမမိုးက ဘာေတြစားေနလဲလို႔ လာေမးတယ္။ ဒါနဲ႔ သတိတရ ငါးပိထေထာင္းတာ။ တကယ္က ဘာမွလဲ မဆိုင္သလိုပဲေနာ္။ အာပူလွ်ာပူ ready made ကလည္း မရွိေတာ့ ေကာင္းမယ္ထင္တဲ့အတိုင္း လက္ျဖစ္ေလးလုပ္စားမယ္ စိတ္ကူးလိုက္ပါတယ္။ အေမပို႔ေပးတဲ့ လက္ေထာင္းငါးပိေလးကလည္း ရွိေနေတာ့ အေတာ္ေပါ့။ ပုဇြန္ေျခာက္ ေလး ငါး ဆယ္ေကာင္ေလာက္ကို ေရးေဆးၿပီး ေထာင္းလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးပါထည့္ေထာင္းထားၿပီး ငရုတ္ေကာင္းေစ့လည္း ထည့္လိုက္တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး မညက္တညက္ပါ ထည့္ေထာင္းမယ္။ ေနာက္ဆံုး ငါးပိေလးပါထည့္လိုက္ၿပီး တခ်က္ႏွစ္ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းထားၿပီး ပန္းကန္လံုးေလးထဲထည့္ထားလိုက္တယ္။
ညေနမွ အာပူလွ်ာပူ ခ်က္ျဖစ္တာပါ။
ဟင္းရည္မခ်က္ခင္ မုန္႔ဖတ္အရင္ျပဳတ္ၿပီး အေအးခံထားလိုက္တယ္။
ေရေႏြးအိုးဆူလာရင္ ေစာေစာကေထာင္းထားတဲ့ ငါးပိလံုးကို ထည့္ျပဳတ္တာပါပဲ။ ဟင္းရည္အသားက်လာရင္ မုန္႔ဖတ္ေလးရယ္ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ေလးရယ္ နံနံပင္ေလး ကဗ်ာကယာထည့္ၿပီး ပူပူေလးေသာက္လို႔ရပါၿပီ။




မင္းလမ္းမွာ အာပူလွ်ာပူေသာက္ရင္ အသုပ္ေလးနဲ႔ တြဲစားရတာ သတိရတာနဲ႔ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္ သုပ္လိုက္ေသးတယ္။ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္ေျခာက္ကို (၁) နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားၿပီး ေရေႏြးေဖ်ာပါတယ္။ ေရစင္ေအာင္ညွစ္ၿပီး ကပ္ေၾကးေလးနဲ႔ ခပ္ႀကီးႀကီး ကိုက္ထားလိုက္တယ္။ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္က ႏူးညံ႔လို႔ ႏုပ္ႏုပ္ေလးေတြ ကိုက္ရင္ အရသာမသိမွာစိုးတာနဲ႔ ခပ္ႀကီးႀကိီးညွပ္တာပါ။ ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္ထည့္ ပုဇြန္ေျခာက္အေသးေလးေတြပါထည့္ၿပီး သုပ္လိုက္တာပါ။ ပဲမႈန္႔အက်က္ေလးပါ ထည့္သုပ္လိုက္ေတာ့ ခပ္ေထြးေထြးေလးနဲ႔ စားရတာေပါ့။
အာပူလွ်ာပူက ပူလိုက္၊ စပ္ရင္ အသုပ္ေလးတဇြန္းစားလိုက္နဲ႔ အလုပ္အေတာ္ျဖစ္သြားပါတယ္။

မဇနိ

14 comments:

PAUK October 22, 2008 at 6:10 PM  

နိေရ...
ဦးဦးဖ်ားဖ်ား လာစားသြားတယ္..
စပ္လိုက္တာ..
ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ေလာက္..(အစပ္ေျပ)

khin oo may October 22, 2008 at 6:23 PM  

ဂလု ဂလု တတ္လည္း တတ္နိုင္ပါေပ႕။ မဇနိရယ္။ တအိမ္တည္း ေန ခ်င ္လုိက္တာ္။ စာေတြလည္းက်က္. ခ်က္လဲစား ရွယ္ဘဲ။ စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္။ စားခ်င္လိုက္တာေနာ္။
တို႕ကိုေတာ႕ အေအးေလးဘဲ ေပးပါ မဇနိရယ္။

RePublic October 22, 2008 at 6:52 PM  

မမကိြ ၊၊ က်ေနာ္လည္း အာပူလွ်ာပူ စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္။ စားခ်င္လိုက္တာဗ် ၊၊ အသုတ္တစ္ပဲြ ေပးပါဗ်ာ ၊၊

ကိုၾကီး၀ီ

mgngal October 22, 2008 at 7:16 PM  

အာပူလွ်ာပူတစ္ပြဲန ဲ ့ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္သုပ္ တစ္ပြဲေပးပါ
မမနိ ။ က်သင့္ေငြကိုေတာ့ ကိုနိ ဆီကေတာင္းလိုက္ေတာ့ ။
:P ေနာက္တာ ။ အလကားေကၽြးမွန္းသိတယ္ ။ :D
လုပ္ျပီး စားၾကည့္ဦးမွပဲ ။ ဟဲဟဲ

nu-san October 22, 2008 at 7:24 PM  

မဇနိေရ.. ေနေကာင္းသြားျပီေပါ့.. အာပူလွ်ာပူဆုိတာ ျမင္လုိ႔ ၀င္လာတာ.. ဒီေရာက္ေတာ့ ဂလု ဂလုနဲ႔.. တံေတြးေတြ မ်ိဳခ်ေနရတယ္.. ၾကည့္ရတာ စားခ်င္လိုက္တာ.. ေနာက္မွ မမခင္ဦးေမ မသိေအာင္ လက္တု႔ိျပီးေတာ့ ေမးဦးမယ္.. :P အဲဒီလုိ ပူပူစပ္စပ္ စားေနခ်င္တာ... ေၾကာင္လွ်ာပြင့္သုပ္ေတာ့ မစားဖူးဘူး။ အိပ္ခါနီးေလး သြားရည္လာၾကသြားတယ.္..

Anonymous October 22, 2008 at 7:27 PM  

သူငယ္ခ်င္းေရ...
ေနမေကာင္းေနတာနဲ႔အေတာ္ပဲ
နင္႔အသုပ္ကို တကယ္စားခ်င္လာၿပီကြ

Moe Cho Thinn October 22, 2008 at 8:17 PM  

ေအာ္ လုပ္တတ္သူမ်ားက်ေတာ႔လဲ လုပ္လိုက္တိုင္း ေရႊ ျဖစ္ေနပါလား။
စမ္းၾကည္႔အုံးမယ္လို႔ မေရးေတာ႔ပါဘူး။ မKOM က အျဖစ္မရွိဘဲနဲ႔ လူၾကားေကာင္းေအာင္ ေရးတာလို႔ ေျပာေနအုံးမယ္။ :)
အမက အာပူလွ်ာပူအရည္ေလးေသာက္ၿပီး မုန္႔ဟင္းခါးအသုတ္စားခ်င္တာ။ အင္းယားေဘးက အာပူလွ်ာပူဆိုင္ေတြကို လြမ္းသြားၿပီ နိနိေရ။

Anonymous October 22, 2008 at 8:20 PM  

မမနိ ..က်ေနာ္လည္းတကယ္စားခ်င္တယ္ အဲ့လိုမ်ိဳးစား ႏွာရည္ေလးယ္ို ခ်င္တာ မိုက္တယ္ း)

Anonymous October 22, 2008 at 10:26 PM  

မဇနိေနာ္ အေတာ္ဒုကၡေပးတယ္။ ဓာတ္ပံုၾကည္႕ၿပီး ဂလု ဂလု.......

လင္း October 23, 2008 at 8:27 AM  

ဟင့္စားခ်င္လိုက္တာေနာ္။ မင္းလမ္းအာပူရွာပူကို တကယ္လြမ္းသြားျပီ။ ၀က္ဆီဖတ္ေၾကာ္ေလးပါညွပ္ထည့္
ျပီး အသုတ္ကေလးနဲ ့( သူဟာကေတာ့ငွက္ေပ်ာ္ဖူးသုတ္ထင္တယ္ေနာ္) ေနာက္တခုကေတာ့ သေဘာၤသီးသုတ္။ အားးးးစားခ်င္တယ္။ အခုေတာ့ ဓါတ္ပံုေတြၾကည့္ျပီး ဂလုဂလု ။

Taungoo October 23, 2008 at 8:28 AM  

မမနိၾကီး
ဆိုးလိုက္တာ။ ဖတ္ရင္းနဲ႔ ပါးစပ္ထဲမွာ သြားရည္ယိုေနျပီ။ း( ရြံစရာၾကီးေနာ္။
ေၾကာင္လွ်ာပြင့္သုတ္မၾကိဳက္ မၾကိဳက္။
ဒီမွာေတာ့ အသင့္ထုပ္ေလးေတြ ဝယ္လို႔ရတယ္။ ေအးေဆးပဲ။ ဟိုေန႔ကေတာင္ ဟင္းရည္ေလးပဲ လုပ္ေသာက္လိုက္ေသးတယ္။ ကၽြန္ေတာ္က ေက်ာက္ေျမာင္းစတိုးနားက အန္တီခင္ျပံဳးရီဆိုင္ရဲ့ ေဖာက္သည္ဗ်။ ရခိုင္သုတ္ကို ခ်ဥ္ငံစပ္ကဲကဲ ဝက္ဆီဖတ္ေၾကာ္နဲ႔ ငါးဖယ္ပါထည့္ ငါးဖတ္ေလးလဲ ထည့္ေပးတယ္။ ရွဴးရွဲနဲ႔ ဟင္းရည္ကလဲ အဆစ္မ်ားမ်ားေတာင္းေသာက္။ အားးးးးး
စားခ်င္ စားခ်င္ စားခ်င္

May Moe October 23, 2008 at 10:07 AM  

မမနိ က်န္ေသးရဲ့လား စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္ ဂလု ဂလု ေၾကာင္ရွာပြင့္သုတ္ မစားဖူးေသးဘူး :D လာအေၾကာင္းၾကားတဲ့ ကိုနိကိုလည္းေက်းဇူး

Anonymous October 23, 2008 at 2:17 PM  

ေပါက္ေရ ေရာ့ ေရာ့ ေကာ္ဖီေလး စပ္သြားလား ဟီး ဟီး

မမ ေကအိုအမ္အတြက္ေတာ့ အေအးေလးေပးပါ့မယ္ေနာ္

အသုတ္တစ္ပြဲဟုတ္ဘူး ႏွစ္ပြဲေပးမယ္ ကိုႀကီး ၀ီ

လုပ္စားၾကည့္ရင္ လက္တို႔လိုက္အံုးေနာ္ ေမာင္ငယ္

မမႏုစံ တံေတြးမ်ိဳခ်သံေလးၾကားလိုက္တယ္ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္သုတ္ေလးလည္း ေကာင္းတယ္ဗ်

မဟာဆန္ေရ မင္းတို႔နဲ႔အတူ မင္းလမ္းသြားစားတာေတြ သတိရတယ္ ေ၀့။ ေနမေကာင္းဘူးလား ျမန္ျမန္ေနေကာင္းပါေစ

မမခ်ိဳသင္းေရ ညက မုန္႔ဟင္းခါးလည္း သုပ္စားတယ္။ ကိုဇနိက ဓါတ္ပံုေတြ မ်ားေနတယ္ မတင္နဲ႔ဆိုလို႔ သိလား။

ဟား ဟား ႏွာရည္ေလးယိုခ်င္တာ စပ္လို႔လား။ လြမ္းလို႔လား မရွင္းမရွင္မလုပ္နဲ႔ေနာ္

ညီမ ဂလုမေနနဲ႔ စားခ်င္လာခဲ့ ဒါဘဲ

လင္း ေရ မင္းလမ္းကို သြားေသာက္မယ္ေလ။ အေပၚထပ္ေလးမွာ ေနရာေတြလြတ္ေနေသးတယ္။

ေတာင္ငူသားေရ အဆစ္မ်ားမ်ားေတာင္းေသာက္တယ္လား။ စလံုးမွာေပါတယ္ဆို ေကာင္းလိုက္တာ။ ဟင္းရည္ေလးပဲ လုပ္ေသာက္လည္း ေကာင္းတယ္။

ညီမေငး ေမမိုး ဘယ္ေပ်ာက္ေနတာလဲ။ ေနာက္ဆံုးမွလာေတာ့ နည္းနည္းက်န္ေတာ့တာေပါ့။ ေၾကာင္ရွာပြင့္သုပ္ စားေကာင္းသား။

Anonymous October 23, 2008 at 2:18 PM  

ေပါက္ေရ ေရာ့ ေရာ့ ေကာ္ဖီေလး စပ္သြားလား ဟီး ဟီး

မမ ေကအိုအမ္အတြက္ေတာ့ အေအးေလးေပးပါ့မယ္ေနာ္

အသုတ္တစ္ပြဲဟုတ္ဘူး ႏွစ္ပြဲေပးမယ္ ကိုႀကီး ၀ီ

လုပ္စားၾကည့္ရင္ လက္တို႔လိုက္အံုးေနာ္ ေမာင္ငယ္

မမႏုစံ တံေတြးမ်ိဳခ်သံေလးၾကားလိုက္တယ္ ေၾကာင္လွ်ာပြင့္သုတ္ေလးလည္း ေကာင္းတယ္ဗ်

မဟာဆန္ေရ မင္းတို႔နဲ႔အတူ မင္းလမ္းသြားစားတာေတြ သတိရတယ္ ေ၀့။ ေနမေကာင္းဘူးလား ျမန္ျမန္ေနေကာင္းပါေစ

မမခ်ိဳသင္းေရ ညက မုန္႔ဟင္းခါးလည္း သုပ္စားတယ္။ ကိုဇနိက ဓါတ္ပံုေတြ မ်ားေနတယ္ မတင္နဲ႔ဆိုလို႔ သိလား။

ဟား ဟား ႏွာရည္ေလးယိုခ်င္တာ စပ္လို႔လား။ လြမ္းလို႔လား မရွင္းမရွင္မလုပ္နဲ႔ေနာ္

ညီမ ဂလုမေနနဲ႔ စားခ်င္လာခဲ့ ဒါဘဲ

လင္း ေရ မင္းလမ္းကို သြားေသာက္မယ္ေလ။ အေပၚထပ္ေလးမွာ ေနရာေတြလြတ္ေနေသးတယ္။

ေတာင္ငူသားေရ အဆစ္မ်ားမ်ားေတာင္းေသာက္တယ္လား။ စလံုးမွာေပါတယ္ဆို ေကာင္းလိုက္တာ။ ဟင္းရည္ေလးပဲ လုပ္ေသာက္လည္း ေကာင္းတယ္။

ညီမေငး ေမမိုး ဘယ္ေပ်ာက္ေနတာလဲ။ ေနာက္ဆံုးမွလာေတာ့ နည္းနည္းက်န္ေတာ့တာေပါ့။ ေၾကာင္ရွာပြင့္သုပ္ စားေကာင္းသား။

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP