ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္း

>> Sunday, September 7, 2008


ခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္ဆို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ဘယ္ခ်ိန္စားရစားရ အႀကိဳက္စားတတ္တာ အခုေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ရွားပါးတာနဲ႔ ၾကံဳေနရတယ္။ လူႀကံဳရွိလို႔ အေမထည့္ေပးတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးမ်ားဆို မတို႔ရက္၊ မစားရက္ အရိပ္လိုၾကည့္ေနရတာ။ ခ်ဥ္ေပါင္အေျခာက္ကလည္း အစိုခ်က္ေလာက္ေတာ့ မေကာင္းဘူး။ မရွိသံုးေတာ့ သူလည္း စားလို႔ေကာင္းရွာပါတယ္။


အိမ္မွာေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္သင္ရင္ ခပ္ရင့္ရင့္ကိုပဲ ယူတယ္။ ႏုတဲ့အရြက္ေတြက် အေမက ခၽြဲလို႔သိပ္မႀကိဳက္ဘူးဆိုၿပီး ပယ္တယ္။ ကၽြန္မက အေမမသိေအာင္ အႏုေလးေတြပါ ခိုးခိုးထည့္တာ ႏွေျမာလို႔ေလ။ အရိုးနီနီနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္လက္ျခားက စားလို႔ပိုအရသာရွိဆိုပဲ။ ကၽြန္းထဲက ရြာေလးေတြမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ခင္းမ်ား ေပါလြန္းလို႔ဆိုေတာ့ ကၽြန္းနဲ႔နီးတဲ့ ကၽြန္မတို႔အတြက္ အဆင္ေျပတာေပါ့။ ၿမိဳ႕ေစ်းမွာ ခ်ဥ္ေပါင္တစည္း (၅) က်ပ္ဆိုရင္ (၅၀) က်ပ္ဖိုးဆို (၁၂) စည္း (၁၃) စည္း ရတာကိုး။ ရြာဖက္က ေဆြမ်ဳိးေတြမ်ားလာရင္ “ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ပါခဲ့လား” အရင္ေမးမိတာပါ။ အေဒၚတေယာက္ကဆို လူႀကံဳတိုင္း ခ်ဥ္ေပါင္လက္ျခားနဲ႔ မွ်စ္ႏုႏုေလးေတြတြဲထည့္ေပးတတ္တယ္။ အေဆာင္မွာေနေတာ့လည္း ေစ်းဝယ္သြားရင္ သူငယ္ခ်င္းက “ဘာဝယ္မလဲ၊ ဘာခ်က္ၾကမလဲ” ေမးရင္ အရင္ေကာက္ကိုင္မိတာက “ခ်ဥ္ေပါင္စည္း”။ ခ်ဥ္ေပါင္ေစ့ေလးေတြ ပ်ိဳးထားၿပီး အရိပ္ၾကည့္ရတာလဲ အေမာ။ အခုေတာ့ အရြက္ေပါက္စေလးေတြထြက္ေနၿပီ။ ရင့္ေအာင္မေစာင့္ႏိုင္လို႔ ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်က္လိုက္မိတယ္။ အရြက္က ေပါက္စေလးေတြ နဲနဲရတာဆိုေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္အစပ္ခ်က္လို႔ မျဖစ္ႏိုင္ဘူး။ ဒါနဲ႔ပဲ အရြက္နဲနဲသံုးၿပီး အရသာရွိတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းအရည္ေသာက္ ခ်က္တယ္ေပါ့။

ကၽြန္မတို႔အိမ္မွာေတာ့ အေဖက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲနဲေလးနဲ႔ အရည္ေသာက္ကို “ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္း” လို႔ ေခၚတတ္တယ္။ အေဖက သူစိတ္လိုလက္ရေန႔ဆို အေမ႔ကို ”ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းေလးခ်က္စမ္းပါ” လို႔ ေျပာတာၾကားဖူးတာပါ။ ကၽြန္မက “အေဖ ဘာလို႔ ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းေခၚသလဲ” ေမးၾကည့္ေတာ့ “ဆီနဲနဲေလးထည့္ရတယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေလးငါးရြက္ေလးနဲ႔ဆိုေတာ့ ဟင္းရည္ေသာက္တဲ့အခါ ကိုယ့္ေခါင္းေပၚက ေယာင္အရိပ္ကို ျပန္ျမင္ရတယ္“ လို႔ ေျပာပါတယ္။ ဟိုးေရွးေရွးတုန္းကေတာ့ ေယာင္ထံုးႀကီးေတြနဲ႔ကိုး။ “အခုေခတ္ေတာ့ ေယာင္မရွိရင္ ဘယ္လိုေခၚမလဲ အေဖ” လို႔ ေမးမိတာ အေဖက “ဘိုေကရိပ္ျမင္ဟင္း” လို႔ ေခၚကြာဆိုၿပီး ႀကံဖန္ေျဖတတ္ပါတယ္။ အဲဒါမွတ္ထားၿပီး အေမက ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းခ်က္တဲ့ေနဆို ေမာင္ႏွမတေတြ အလုအယက္ ကိုယ့္အရိပ္ကိုယ္ ဟင္းရည္ပန္းကန္ေပၚသြားၾကည့္ၾကပါတယ္။ ဟင္းရည္က ႀကဲေနေတာ့ ကိုယ့္အရိပ္ကိုယ္ ျပန္ျမင္ရတာေပါ့။ “ဟာ အေဖေျပာတာ မွန္လိုက္တာ” ဆိုၿပီး ေျပာေနၾကရင္း အငယ္ေမာင္ေလးက “သားက်ေတာ့ ဘိုေကမျမင္ရပါဘူး” တဲ့။ ဘယ္ျမင္ရပါ့မလဲ သူက ကတံုးနဲ႔ကိုး။ “ဟား ဟား မင္းက ကတံုးႀကီးနဲ႔မလို႔” ဆိုၿပီး သူ႔ကိုဟားရင္ အေဖကို “သားလဲ ဘိုေကရွိခ်င္တယ္” လို႔ ပူဆာတတ္တယ္။

ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းခ်က္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ လြယ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္ေသးေသးတလံုး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငါးပိနဲနဲ၊ ဆီနဲနဲရယ္ ဆားရယ္နဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေလးငါးညြန္႔ရွိရင္ ျဖစ္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္နီ၊ ငါးပိ၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ကို ဆီနဲနဲထည့္ၿပီး လိွမ့္လိုက္တယ္။ ခဏေနရင္ ေရထည့္လိုက္တာပါ။ အခ်ိဳမႈန္႔မသံုးေတာ့ ဆားလိုသေလာက္ထည့္ၿပီး ေရဆူလာရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေလး ကဗ်ာကယာေရေဆးခပ္လိုက္ၿပီး ဟင္းအိုးခ်လိုက္လို႔ ရပါၿပီ။ ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းနဲ႔တြဲၿပီး ငါးရံ႕ေျခာက္ေၾကာ္ေလးရယ္ သပြတ္သီးအစပ္ခ်က္ေလးရယ္ အေမက ဟင္းအတြဲခ်က္တတ္တာကို သတိရလို႔ ဒီေန႔ခ်က္စားၾကည့္တယ္။ သပြတ္သီးက ဒယ္အိုးထဲခပ္ၿပီး ေမႊလိုက္ရင္ ခဏခ်င္းအိက်သြားတာမလို႔ အတံုးေသးေသးေလးေတြ မတံုးေတာ့ဘဲ ခပ္ႀကီးႀကီးတံုးပါတယ္။ သပြတ္သီး၊ ခဝဲသီးဟင္းက ငရုပ္သီးစိမ္းေလးပါမွ ပိုစားေကာင္းတယ္ထင္မိတယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္ေလးပါထည့္ခ်က္လိုက္ရင္ အေတာ္စားေကာင္းပါတယ္။ ငရုပ္သီးစပ္လာရင္ ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းေလးကို ခပ္ေသာက္လိုက္ေတာ့ ခ်ဥ္ၿပံဳးၿပံဳးအရသာေလးနဲ႔ ထမင္းၿမိန္လွပါတယ္။

သပြတ္သီးဟင္း အဆင္သင့္ခ်က္ႏိုင္ေအာင္ ဒီလိုေလး ျပင္ထားလိုက္တယ္။


သပြတ္သီးအစပ္ခ်က္


ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းရယ္၊ သပြတ္သီးဟင္းအစပ္ခ်က္ရယ္၊ ငါးရံ႕ေျခာက္ေၾကာ္ရယ္...


မဇနိ

14 comments:

ေမာင္မ်ိဳး September 7, 2008 at 6:29 PM  

အယ္....တိုိက္ဆိုင္လိုက္တာ ဒီညမွပဲ အိမ္မွာဟင္းမေကာင္းလို ့ ဟင္းခ်ိဳပဲထည့္ျပီး ဘေလာ့ေတြ လည္ရင္း စားေနတာ မဇနိ တင္ထားတာၾကည့္လိုက္တစ္ဇြန္းခပ္စားလိုက္နဲ ့ ဟီးး မကုန္ဘူးထင္ေနတာ ေဆးစရာေတာင္မလိုေတာ့ဘူး ေက်းဇူး အစ္မ း)

khin oo may September 7, 2008 at 6:37 PM  

မဇနိရယ္
ၿမင္ရတာ သြားေတြ က်ိမ္း သားေရ လဲ က်.။ ဟင္းခ်က္ ကေတာ. ေကာင္းပါေပ႕။ ဓနုၿဖူ ေဒၚေစာရီ ထက္ေတာင္ လက္ရာ က သာ ေသး။ သပ္ သပ္ ရပ္ရပ္.။ တို.ဆို ရန္ ကုန္ က အစို ေၿကာ္ မစားရက္ ၿကည္.ရင္းနဲ႕ မွဴိတက္ သြားေရာ။

စလ့ံုး မွာ ေတာ. အဆင္ေၿပတယ္ ဆရာ။ ၿမန္ မာဆိုင္ က သံုးက်ပ္ ဘူိးဝယ္ထားရင္ တပါတ္လံုး တုိ႕ၿပီးစား။ အိုေကဘဲ။ ခ်က္ၿခင္ရင္ လဲ ေပါပါ႕ဗ်ာ။ တစည္း ၿမန္ မာ ေငြ ၉၀၀ နီးပါး။ စိတ္နာလို႕ ရန္ ကုန္ အိမ္ မွာ စိုက္မယ္လို႕ စိတ္ ကူးၿပီး သား။

ခ်ဥ္ေပါင္ က စုိက္ ရတာ သိတ္ ေပ်ာ္ဘုိ.ေကာင္းတာဘဲ။ ၿပူ စူ ေပါင္းသင္ ဘုိ႕ မလို.အရမ္း မာတယ္။ အသိီေလး ေတြ ဆိုရင္ တို. သိတ ္သေဘာ က် တာဘဲ. ေခ်ြ ၿပီး ဘာရယ္ မဟုတ္ ပါးစပ္ထဲထည္.လိုက္တယ။္

တခါတေလ ရန္ ကုန္ မွာတံုး က အရြက္ ေၿခြ ၿပီးရင္ ေနာက္ေဘး ကေၿမၿကီးထဲ ထိုးထည္.ထားလိုက္တာဘဲ။ ၿပန္ ခ်က္စားတာ လဲ မဟုတ္။. ေပ်ာ္လို. ။

ဟုိ တေလာ က ၿမန္မာဆိုင္ က မိတ္ေဆြ က ရန္ ကုန္ က အၿပန္ ခ်ဥ္ ေပါင္ ကုိ အၿမစ္ နဲ.ပါ သယ္ လာၿ႔ပီး သုူ႕ အိမ္ မွာလဲ စုိက္ တို႕ ကုိလည္း ေပးေ သးတယ္။ လက္ဆိပ္ ရွိတဲ. သူ ကိုဘဲ ေပးလိုက္ ပါ. တုိ႕လက္ ထဲ အဲဒီ အပင္ မလြယ္ဘူး။

ၿပီးခဲ.တဲ. တစ္နွစ္ က ရန္ ကုန ္ၿပန္ တံုးက တစည္း ၅၀ က်ပ္ လိျု႕ ဆိုပါတယ။္

ခ်က္တတ္တဲ.သူမ်ားကေတာ႕ ကံေကာင္းၿကပါတယ္ေလ။ ကိုယ္စားခ်င္တာေလး ခ်က္စား ဇိမ္ဘဲ.။

Republic September 7, 2008 at 7:01 PM  

မမနိ ဗိုက္စာလာပီေနာ္ ဟင္းေတြကေတာ့ ရွယ္ပဲ ၊၊
ကိုကိုနိ ၾကီး ကံေကာင္းဒယ္ ၊၊ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစဗ်ာ ၊။

ကိုကိုနိ ..မမနိ ..စီေဘာက္ မရွိေတာ့ဘူးလား ၊၊ သတိေတြရေနဒယ္ ၊၊

Moe Cho Thinn September 7, 2008 at 7:45 PM  

ဟင္းအေရာင္ေလးကလဲ လွ၊ ခ်က္ထားတာလဲ ေကာင္းမဲ႔ပုံပဲ။ ခ်က္တတ္လိုက္တာေနာ္။
တို႔လဲ ဒီေန႔ေတာ႔ ဟင္းမခ်က္ဘူး နားမလား ေအာက္ေမ႔တာ။ မဇနိခ်က္တာေတြ႔ၿပီး လက္တည္႔ပဲစမ္းရမလိုလို ျဖစ္သြားတယ္။

nu-san September 7, 2008 at 7:57 PM  

မဇနိေရ.. အလုပ္မအားတာနဲ႔ စာေၾကြးေတြကုိ တျဖည္းျဖည္းခ်င္း ရွင္းယူပါ့မယ္.. အခုေတာ့ ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းဆုိတာေလး စိတ္၀င္းစားလို႔ ဖတ္ျပီး မေနႏုိင္လုိ႔ comment ပါ ေရးလိုက္ျပီ။ ခ်ဥ္ေပါင္ကုိ စိုက္ထားတယ္လား။ စားခ်င္ရင္ အလြယ္ခူးစားလိုက္ယုံပဲေပါ့ေနာ္.. အေစ့၀ယ္လုိ႔ရသလားဟင္.. အမကေတာ့ ရန္ကုန္ကုိ ေမႊျပီးသား ျပန္မွာျပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားရတယ္.. စားခ်င္ေတာ့မွ နည္းနည္းခ်င္းစီ ေခၽြစားတာ။ ႏွေျမာလုိ႔.. :( သပြတ္သီးဟင္းၾကည့္ရတာ စားေကာင္းမယ့္ပုံေနာ္.. ဟင္းစပ္ထားတာလည္း လိုက္ဖက္တယ္.. စားခ်င္လိုက္သာ.. :D

လင္းဦး(စိတ္ပညာ) September 8, 2008 at 9:42 AM  

ကၽြန္ေတာ္လည္း ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း ႀကိဳက္တယ္။ ငါပိေထာင္းေလနဲ႕ စားလိုက္ရရင္ အရမ္းၾကိဳက္တာ။ အဟဲ အခု ခ်က္ျပထားေတာ့..........သိပ္ႀကိဳက္။

MayMoe September 8, 2008 at 12:53 PM  

တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႕အိမ္မွာ ခ်င္ေပါင္ဟင္းခ်က္စားတယ္ ။ သပြတ္သီးေတာ့ မစားဖူးဘူး ၊ ခဝဲသီး အစပ္ခ်က္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္ ။ မမနိနဲ႕ အိမ္ခ်င္းနီးရင္ေကာင္းမယ္။ :P ဒါနဲ႕ Cbox ေလးျပန္တပ္ပါေနာ္ ။ လြမ္းလို႕

pp September 8, 2008 at 5:23 PM  

စာအေရးအသားဖတ္လို႕ေကာင္းပါတယ္။ အျမဲဖတ္ျဖစ္တယ္။ အားေပးေနပါတယ္။ စာမူခပါရွင့္။:)

ေမာင္ျဖဴ September 9, 2008 at 12:30 AM  

ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းစားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ႕!!!!!!!!!!!

မဇနိ September 9, 2008 at 3:38 AM  

ဟားဟား ေမာင္မ်ိဳးေရ အေျပာက တယ္ေကာင္းသကိုး။ ေနာက္လည္း ဟင္းမေကာင္းရင္ အမတို႔အိမ္ လာသာစား။

မမေကအိုအမ္တို႔ဆီမွာ ၀ယ္စားလို႔ရတယ္ဆိုေတာ့ အားက်လိုက္တာ။ အခ်ိန္ကုန္ သက္သာတာေပါ့။ ခ်ဥ္ေပါင္လည္း ၀ယ္ရတယ္ဆို ေကာင္းလိုက္တာ။
ညီမငယ္ငယ္တုန္းကလည္း ခ်ဥ္ေပါင္ရိုးေတြ ျပန္စိုက္ထားတာ အမလိုပဲ။

ကိုႀကီး ၀ီ ဗိုက္ဆာရင္ အမ်ားႀကီးသာ တီးသြား။ စီေဘာက္စ္ ျပန္ထည့္ၿပီးပါၿပီဗ်ာ။ သံေယာဇဥ္ျဖတ္ၾကည့္တာ ကိုႀကီး ၀ီ၊ ေမမိုးနဲ႔ မမေကအိုအမ္ကိုေလ။

မမမိုးခ်ိဳသင္းေရ လက္တဲ့စမ္းၿပီးၿပီလားဗ်။

မမႏုစံ မအားတဲ့ၾကားက ကြန္းမန္႔ေရးသြားတာ ေက်းဇူးပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ေစ့က ျမန္မာျပည္က ပါလာတာ မမ။ ယန္း ၁၀၀ ဆိုင္မွာ တျခားမိ်ဳးေစ့ေတြေတြ႔ေပမယ့္ ငရုပ္၊ နံနံပင္ နဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေေတာ့ မေတြ႔မိဘူးဗ်။

သိပ္ႀကိဳက္ရင္ အမ်ားႀကီး စားသြားပါ ကိုလင္းဦး...

ေမမိုး ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းက ေမာင္ ခ်က္တာလား။ အိမ္နားက နီးပါတယ္ ညီမေငးရယ္ အိုးေ၀နဲ႔ နီးနီးေလးကိုး။

စာမူခ လာေပးသြားတာ ေက်းဇူးအထူးပါ pp။

ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းလာပို႔မယ္ ကိုေမာင္ျဖဴ။

ျမရြက္ေဝ September 9, 2008 at 9:19 AM  

မနိဟင္းက အဆန္းဘဲ။ စမ္းခ်က္ၾကည့္ဖို႕ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ရွိဘူး။ မနက္ကေတာ့ အိမ္ကပို႕လိုက္တဲ့ ပါဆယ္ေရာက္လို႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ စားရေတာ့မယ္။ ပြါးေအာင္ မွ်စ္နဲ႕ ေရာေၾကာ္လိုက္ဦးမယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ထုပ္ေလးၾကည့္ျပီး "မစားရက္ဘူး ခ်ဥ္ေပါင္ထုပ္ရယ္" ျဖစ္ေနတယ္။ စားဦးမွပါ၊ ေတာ္ၾကာ မKOMလို မိႈတက္သြားမွျဖင့္ ဟင့္ ဟင့္ ျဖစ္ေနရမွာ။

တန္ခူး September 9, 2008 at 9:38 AM  

မဇနိေရ… ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းတဲ့လား… အဲဒီနာမည္ေလးခုမွ ၾကားဖူူးတယ္… တို ့ေတြက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ဟင္းခ်ိဳလို ့ေခၚတာ… ညီမတို ့ဆီမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ကို ၀ယ္လုိ ့မရတာလား… အရိုးထိုးစိုက္တာက ပိုျမန္တယ္ေနာ္… တို ့လဲ ဟိုတေလာက ေမေမပို ့လိုက္လို ့ ရံုးပတီရယ္ ဗူးရယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ရယ္ ပ်ိဳးျဖစ္တယ္… ဗူးပင္လဲ အရိပ္တၾကည့္ၾကည့္ ခ်ဥ္ေပါင္ေလးေတာင္ အရြက္မေ၀လိုက္ဘူး ပိုးက်သြားလို ့ေလ… မဇနိက ဟင္းစပ္ေလးလဲေတာ္လိုက္တာ… အိမ္မွာ သပြတ္သီးေရာ ခ်ဥ္ေပါင္ေရာ ငါးေျခာက္ေရာရွိေတာ့ ဒီဟင္းစပ္ေလးအတိုင္း ေကာ္ပီပြားလိုက္မယ္… လာျမည္းေပးဦးေနာ္….

may September 9, 2008 at 6:18 PM  

မမနိေရ… ခ်ၽဥ္ေပါင္အေၾကာင္းေျပာေတာ့နည္းနည္းစိတ္၀င္စားသြားတယ္။ သမီးကခ်ဥ္ေပါင္ဆိုအရမ္းႀကိဳက္တာဘယ္လိုခ်က္ခ်က္
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းတမ်ိဳးထဲနဲ႔ထမင္းစားတတ္တယ္။
ငယ္ငယ္ကဆိုအဖြားနဲ႔ေစ်းသြားရင္ဒီေန႔ဘာစားမလဲေမးတာနဲ႔ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းလို႔ေျပာတတ္လြန္းလို႔အဖြားကေနာက္မေမးေတာ့ဘူး…
အလိုက္သိတာေတာ့ဟုတ္ဘူး ေန႔တိုင္းခ်ဥ္ေပါင္ပဲလုပ္တက္လို႔အျမင္ကပ္သြားတာေနမွာ…. :P
ဒီမွာေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဆိုတာေရႊထက္ရွားတယ္ေျပာရမလိုပဲ… ေရႊကမွေန႔တိုင္းျမင္နိုင္ေသးတယ္ အရုိးနီနဲ႔ခ်ဥ္ေပါင္ဆိုမျမင္တာနွစ္နဲ႔ခ်ီေနေပါ့။
ဒါေပမယ့္တခုေကာင္းတာက…ဒီမွာလည္းခ်ဥ္ေပါင္ရွိတယ္။
Aussie မွာေပါက္ေတာ့လည္း Aussie ခ်ဥ္ေပါင္လို႔ေခၚၾကတယ္။
အရြက္ကစိမ္းစိမ္းရွည္ရွည္နဲ႔ ျမန္မာခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔ေတာ့လုံး၀ကိုမတူဘူး
ဒါေပမယ့္အရသာကေတာ့ေတာ္ေတာ္နီးစပ္တယ္။ ဘယ္သူကဘယ္လိုရွာေဖြေတြ႕ရွိခဲ့တယ္မသိဘူး…
အစကေတာ့စားရေကာင္းမွန္းမသိၾကဘူးျမက္ပင္ဆိုၿပီးဘယ္သူမွဂရုမစိုက္ဘူး။
ေနာက္မွျမန္မာခ်ဥ္ေပါင္အရသာအတုိင္းပဲဆိုမွအပင္ေလးကိုတသသနဲ႔လုပ္ေနရတယ္။
စားရေကာင္းမွန္းသိေတာ့မွငတ္ငတ္နဲ႔စားလိုက္တာအပင္မိ်ဳးျပဳတ္ေတာ့တာပဲ… း(
ခုေတာ့လည္းအပင္မိ်ဳးေစာင့္ရင္းနဲ႔
အစ္မရဲ႕ေယာင္ရိပ္ျမင္ဟင္းကိုပဲအြန္းလိုင္းစားထားေတာ့မယ္။

မဇနိ September 11, 2008 at 6:16 AM  

ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္လာခူးလွည့္ေလ ညီမျမရြက္ေ၀
အိမ္ကဟင္းေတြေရာက္လာေတာ့ ရွယ္ေပါ့ေနာ

အမတန္ခူးေရ ခ်ဥ္ေပါင္ ၀ယ္လို႔ကို မရတာပါ။ ဗူးပင္ေလးေရာ အေတာ္ျဖစ္ေနၿပီလား အမ..

ညီမ ေမ ေရ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔တူတဲ့အရြက္ရွိတယ္ဆိုလည္း ကံေကာင္းတာေပါ့ေနာ္.
အရသာတူရင္ကို ခ်က္စားလို့ျဖစ္တယ္..
အပင္မ်ိဳးက အရြက္ေတြ ေ၀လာေတာ့မွာပါေနာ္

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP