ကန္စြန္းရြက္သုပ္

>> Wednesday, September 24, 2008





အေဆာင္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ညဖက္မွာ သုပ္စားႀကတဲ့ ကန္းစြန္းရြက္သုပ္ပါ။ ႏူးညံ႔ၿပီး အရသာရွိတယ္။ အပ်င္းေျပစားလို႔ေကာင္းတယ္။
ကန္စြန္းရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တယ္။
ၾကက္သားကို အမႊာေလးေတြ ႏႊာထား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ ကို ပါးပါးလွီး ေရေဆး ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။
ငရုပ္သီး သံုးေလးေတာင့္ကို ေလွာ္ထားတယ္။
လွီးထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သားမႊာ၊ ဆီခ်က္၊ ပဲမႈန္႔အက်က္တို႔ကို ထည့္ၿပီး သံပရာရည္ေလးပါ ညွစ္ထည့္ပါမယ္။
ကန္စြန္းရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ညွစ္ၿပီး ကပ္ေၾကးနဲ႔ႏုပ္ႏုပ္ကိုက္၊ ေစာေစာကျပင္ထားတာေတြထဲမွာ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ဆားသင့္တင့္ေအာင္မွန္းထည့္ၿပီး ခပ္ေစးေစးေလးနဲ႔ အသားက်ေအာင္ ေသခ်ာနယ္လိုက္ရင္ သြားရည္စာစားလို႔ေကာင္းတဲ့ ကန္စြန္းရြက္သုပ္ေလးရပါၿပီ။
ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ဒီအသုပ္ေလးကိုစားၿပီး စာၾကည့္မယ္ဆိုရင္ ဇိမ္ကို က်ေနတာပါပဲ။ စာရတာ မရတာေတာ့ မသိဘူး ခဏခဏသုပ္စားခ်င္ေအာင္ အရသာရွိရွာပါတယ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ႔သုပ္တာထက္ ငရုပ္သီးေလွာ္ေလးနဲ႔သုပ္တာ ပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္။

မဇနိ

20 comments:

RePublic September 24, 2008 at 12:16 PM  

၀ါး ... မမနိ ..ကန္စြန္းရြက္သုတ္ က ရွယ္ပဲဗ်ာ ၊၊
ဓါတ္ပံုၾကည့္ျပီး စားခ်င္လာပီ၊၊ က်န္ေသးလား ၊၊ ကုန္သြားပီလား ၊၊ ဂလု ဂလု
မမကိြ .. အဲလို ပံုေတြၾကည့္ပီး မစားရတာေတာ့ မ်ားပီဗ်ာ ၊၊

ျမရြက္ေဝ September 24, 2008 at 12:35 PM  

ကန္စြန္းရြက္သုပ္နဲ႕ေကြၽးရင္ေကာ ကိုဇနိက ပန္းကန္ေခါက္တာဘဲလား?
မနိစီက အၾကံရသြားျပီ၊ ဒီတေခါက္ ကန္စြန္းရြက္ဝယ္ရင္ သုပ္စားၾကည့္ရမယ္။

Anonymous September 24, 2008 at 12:40 PM  

ကန္စြန္းရြက္က သုတ္စားလို ့လည္းရတယ္လား တစ္ခါမွကိုမစားဖူးဘူး တကယ္ပဲ ဒါေလးက လြယ္သား က်ေနာ္လည္း အားရင္ လုပ္စားအံုးမယ္ း)

လင္း September 24, 2008 at 12:43 PM  

အမေလးးး အစားေတြကို တမ်ိဳးျပီးတမ်ိဳးပါလား၊ ျဖစ္သလို စားေနရတဲ့သူေတြကို သနားပါအုန္း

သက္တန္႔ September 24, 2008 at 12:55 PM  

Wow... ကန္စြန္းရြက္သုတ္...
ႀကိဳက္တာပဲဗ်ဳိ႕...
အသားဟင္းေတြထက္ အသုတ္ေလးေတြကို ပိုႀကိဳက္တယ္ မမနိရဲ႕... :)

Welcome September 24, 2008 at 1:27 PM  

အစ္မ
ကန္စြန္းရြက္သုပ္ဆုိလုိ႔ အမီလုိက္လာတာ။ အသီးအရြက္သုပ္ဆုိ အကုန္ႏွစ္သက္တယ္။ သုပ္နည္းေလးေတာ့ ကြာတာေပ့ါေနာ္။
အစ္မက ကန္စြန္းရြက္နဲ၂နဲ႔ အစာမ်ား၂ သုပ္ ထားသလားပဲ၊ ဒါေပမယ့္ စားခ်င့္စဖြယ္ပါပဲ၊ ေက်းဇူးပါ ရွယ္ေပးတဲ့အတြက္။
၀င္းေဇာ္...

May Moe September 24, 2008 at 1:58 PM  

ကန္စြန္းရြက္သုပ္ လည္းႀကိဳက္တယ္ ဒါေပမဲ့ မမနိနည္း နဲ႕မစားဖူးေသးဘူး။ နည္းအသစ္ရျပီ ရွဲရွဲ :D

ပန္းခရမ္းျပာ September 24, 2008 at 6:21 PM  

ဓါတ္ပံုၾကည့္ျပီး စားခ်င္လာၿပီ၊၊ ဒီေန႔ ထမင္းစားမေကာင္းလို႔ ...။

PAUK September 24, 2008 at 6:38 PM  

ကန္ဇြန္းရြက္သုတ္တာ၁ခါမွမစားဖူးေသးဘူး
အမေလးး...
ငါလည္း...
နိလုပ္သမွ်မစားဖူးတာခ်ည္းပါ့လား..အဟိ

khin oo may September 24, 2008 at 6:39 PM  

ေမမိူး ကေတာ.ဟုတ္တိပတ္တိ နဲ. အခု ဘဲ ေၿပး သူတ္ ေတာ႕မဲ႕ပံဳ နဲ႕. ရွဲရွဲ တဲ႕။ သ႕ ူလက္ရာ ေတာ. တခါ မွ မၿမင္ ဘူးဘဴး . ။ ဘာ ၿဖစ္ လို႕ မၿပ ခ်င္ တာ လဲ ဆို ေတာ႕ခဏခဏ ခ်က္ေကြး်ွ ပါဦး လို႕ ဝိုင္း ၿပီး ေတာင္းပန္ ၿက မွာ စိုးလို႕ မ show ပါရေစနဲ႕ လို႕. အစ္ မကုိ ေၿပာတယ္။ ဒီမွာ က ရန္ မ်ားတယ္ ေလ။ ကိုနိ တို႕ ဂြိ တို႕ က တနဂၤေနြ တိုင္း အိမ္ လာလည္ ေနရင္ အခက္ဘဲ လို႕စဥ္းစားၿပီး မၿပ လိုပါဘဴးတဲ႕။
တခါ မွ သုပ္မစားဘဳး ပါ။ ဒါနဲ လက္ဖက္သုပ္ပါဦး စားခ်င္လို႕.

Anonymous September 24, 2008 at 6:46 PM  

ေတာ္ေတာ္ျမည္းလို႔ ေကာင္းမွာပဲ။

nu-san September 24, 2008 at 7:40 PM  

အဟိ.. ဒီတခါ မခင္ဦးေမ ေနာက္က တိတ္တိတ္ေလး လာေခ်ာင္းျပီး ၾကည့္သြားတယ္.. :P ကန္စြန္းရြက္ တခါမွ မသုပ္စားဖူးဘူး.. Pauk ေျပာသလုိပဲ အမလည္း ေျပာလိုက္ဦးမယ္.. မဇနိလုပ္သမွ် အမလည္း တခါမွ မစားဖူးတာခ်ည္းပဲ.. အဟိ.. လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္ဆုိတာ ေလထဲ တိုက္အိမ္ေဆာက္ေနသလုိပဲ.. စိတ္ကူးထဲမွာ ခ်က္စားေနတာေတြ... :D

Dr. Yi Yi Win September 24, 2008 at 11:04 PM  

မဇနိ ပို ့စ္ေတြဖတ္ၿပီး တို ့မေန ့ကဘယာေၾကာ္၀ယ္ၿပီးသုပ္စားတယ္။
ဒီေန ့ေတာ့ ညီမရဲ့ ဒီပို ့မတက္လာခင္တည္းက ဟင္းနုနယ္ရြက္သုပ္စားမိေသးတယ္။
ေနာက္ေန ့တို ့ဟူးသုပ္ေလးေရးဦးေနာ္။

Anonymous September 25, 2008 at 6:11 AM  

ၾကက္သားက ဘယ္လို လုပ္ထားရမွာလဲ
ျပဳတ္ထားရမွာလား

တန္ခူး September 25, 2008 at 9:04 AM  

မဇနိေရ…တခါမွ သုတ္မစားဘူးဖူး… အိမ္ကလူကို လုပ္ေကြ်းလိုက္ဦးမယ္… တို ့ကေတာ့ အစာအိမ္ျပန္ျဖစ္ျပီး stomach flu တဲ့ျဖစ္ျပန္ျပီ… ခုထိဆန္ျပုတ္နဲ ့နွစ္ပါးသြားရတုန္း… စားစရာေတြ သိပ္မတင္ပါနဲ ့ကြယ္… မခ်ိမဆန္ ့ခံစားရလြန္းလို ့…

Anonymous September 25, 2008 at 9:42 AM  

မမကြိက ေကၽြးပါတယ္ေနာ္ ကိုႀကီး၀ီကသာ ဒန္ေပါက္သြားစားေနတာ

အသားမပါရင္ေတာ့ ကိုဇနိက ေခါက္တာပဲ ညီမျမရြက္ေ၀ေရ

အားရင္သုပ္စားၾကည့္ ေမာင္မ်ိဳးေရ

လင္း ျဖစ္သလိုဆိုတာ အစံုနဲ႔စားေနတာမဟုတ္လား

မဇနိလည္း အသုပ္ေတြကိုပိုႀကိဳက္တာ ညီမသက္တန္႔နဲ႔တူတယ္

အစာမ်ားတာက ကန္စြန္းရြက္ေစ်းႀကီးေနလို႔ ကို၀င္းေဇာ္

နည္းအသစ္ရေတာ့ သုပ္ေနၿပီလား ညီမေငးေမမိုး

စားခ်င္လာရင္ စားသြား ညီမ ပန္းခရမ္းျပာ

ဟဟ ေပါက္က မနိလုပ္သမွ် မစားဖူးဘူးတဲ့ေနာ္ အားေတာင္ငယ္လာၿပီ

မမေကအိုအမ္ လက္ဖက္သုပ္ရင္ လက္လာတို႔ပါ့မယ္

ဟုတ္မယ္ထင္တယ္ ကိုအမည္မသိ

မမႏုစံ ေလထဲတိုက္ေဆာက္နဲ႔ တကယ္လုပ္စား ဟိုအကိုႀကီးအတြက္

ၾကက္သားက ျပဳတ္ထားတာပါ ကို/မ အမည္မသိ

ဟင္းႏုနယ္ရြက္သုပ္ေလးလည္း စားခ်င္တယ္ မမယု၀ရီ
တို႔ဟူးသုပ္ ဟိုေန႔က သုပ္စားျဖစ္ေသးတယ္

အမတန္ခူး အစာအိမ္ျပန္ျဖစ္ေနတယ္ဆို ဂရုစိုက္ပါေနာ္
အစားေတြ မတင္ေသးဘဲ ရပ္ထားမွထင္တယ္
အိမ္က အမတန္ခူးရဲ႕ ေမာင္ ကိုေတာ့ လုပ္ေကၽြးလိုက္ပါအံုး

Moe Cho Thinn September 25, 2008 at 9:47 AM  

မတန္ခူးကေတာ႔ အစာအိမ္ျပန္ျဖစ္လို႔ မခ်ိမဆန္႔ ျဖစ္တာ၊ အမကေတာ႔ ကန္စြန္းရြက္သုတ္ မက်န္ေတာ႔လို႔ မခ်ိမဆန္႔ ျဖစ္ရတာ။
မခ်က္တတ္ မျပဳတ္တတ္ တဲ႔ တုိ႔ေတြကို အေ၀းကေန ျပဳစုေနေတာ႔ ၀မ္းသာရမွာလား၊ ၀မ္းနည္းရမွာလား နိနိ။

Anonymous September 25, 2008 at 9:58 AM  

အဲ ဒီအသုတ္လည္းၾကိဳက္တာပါပဲေလ.. ဟီးးး
ေဝေလးလဲ အသားဟင္းေတြထက္စာရင္ အသုတ္ေတြပိုၾကိဳက္တယ္.. ပံုကုိထပ္ခါထပ္ခါၾကည္႕ကာ သြားရည္ယိုသြားပါသည္... :P

သက္ေဝ September 25, 2008 at 4:08 PM  

ပံုေတြၾကည့္ရင္း စားခ်င္တာက တစ္မ်ိဳး..
ခ်က္တတ္ျပဳတ္တတ္လြန္းတဲ့ မဇနိကို အားက်မိတာက တစ္မ်ိဳး..
မမခင္ဦးေမရဲ ့Comments ေတြကို ဖတ္ရင္း ရယ္ရတာက တစ္မ်ိဳး..
ရသေပါင္းစံု ေပးစြမ္းႏိုင္ေသာ မဇနိ၏ ပိုစ့္တစ္ခု ျဖစ္ပါသည္...။

Anonymous September 25, 2008 at 5:41 PM  

အမခ်ိဳသင္းကေတာ့ လုပ္ပီ
ေက်ာင္းမွာ အမကြန္းမန္႔ဖတ္ၿပီး တေယာက္ထဲေဘးဘီေလးၾကည့္ ရယ္ေနတာ တခြိခြိ ေပါ့
အနီးကပ္ျပဳစုပါ့မယ္ အမခ်ိဳသင္း သက္ဆိုင္သူေတြေတာ့ ေခၚလာရဘူးေနာ္

အဲ အသုပ္ေလးလည္း ယူသြားေနာ္ ေ၀ေလး

အမသက္ေ၀ စုစုေပါင္း ရသ သံုးမ်ိဳးလား ဗ်

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP