ၾကက္ဥေပါင္း
>> Sunday, December 21, 2008
မေန႔ညက ကိုဇနိေျပာျပတာနဲ႔ ဒီေန႔စမ္းခ်က္ၾကည့္တာ။ သူငယ္ခ်င္းေတြ ၾကက္ဥကို ေပါင္းၾကတာ သိေပမယ့္ လုပ္မစားျဖစ္ဘူး။ မႀကိဳက္မွာလဲ စိုးတာနဲ႔ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးပဲ လုပ္စမ္းၾကည့္တယ္။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို ဆားနည္းနည္းထည့္ေခါက္။ စတီးဇလံုေလးထဲထည့္ၿပီး အိုးခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ေရေႏြးတည္ ေပါင္းခံလိုက္တာပါ။ ခဏေနေတာ့ ၾကက္ဥက ေဖာင္းေဖာင္းႂကြႂကြေလးနဲ႔ တင္းသြားတယ္။ အဲဒါကို အတံုးေလးေတြလုပ္ထားၿပီး ပုန္းရည္ႀကီးမႈန္႔နဲ႔ ခ်က္လိုက္တာ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ငါးပိအနည္းငယ္နဲ႔ ဆီသတ္ၿပီး ပုန္းရည္မႈန္႔ထည့္ ၾကက္ဥတံုးေလးေတြပါ ထည့္လိုက္တယ္။ ေရစပ္စပ္ေလးထည့္ၿပီး ဆီက်န္တဲ့အခါ ဟင္းက်က္သြားၿပီ။ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ စိတ္၀င္စားရင္ ခ်က္ၾကည့္မယ္ေလ။

မဇနိ
10 comments:
ပါးစပ္ပ်က္ေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ အစ္မေရ ေက်းဇူးပါ။
http://winzaw-mdy.blogspot.com
kom: မဲမဲၿကီးလဲနိခ်က္ရင္စားမွာဘဲ။
21 Dec 08, 14:30
kom: မဲမဲၿကီ း ဟိ
အဆန္းပါလား အမေရ ။ အရသာက ဘယ္လိုလဲဟင္
ၾကိဳက္တယ္.. ၾကိဳက္တယ္...
အယ္..ကုိဇနိက ဒီလုိဟင္းေတြလည္း ခ်က္တတ္တယ္.. ထူးထူးဆန္းဆန္းပဲ.. တခါမွ မစားဖူးတာနဲ႔ စ လုိက္ဦးမယ္... ပုန္းရည္ၾကီးကုိ သုပ္တာရယ္ ၀က္သားနဲ႔ ဟင္းခ်က္တာရယ္ပဲ စားဖူးတာ.. :) စိတ္၀င္စားတယ္.. နည္းနည္းျမညး္ၾကည့္လုိ႔ရရင္ ေကာငး္မယ္.. :D
အယ္...လြယ္လြယ္ေလးပဲ ဒီတစ္ခါ တကယ္လုပ္စားမယ္ ပိတ္ရက္ေရာက္ရင္ ကူးသြားတယ္ မမနိေရ့ ေျပာျပတဲ့ ကိုနိကိုလည္း ေက်းဇူးးး
ပုန္းရည္ႀကီးလည္းႀကိဳက္တယ္ ၾကက္ဥေပါင္းနဲ႔ တခါမွ မစားဖူးဘူး။
စိတ္၀င္စားပါတယ္ မခ်က္တတ္လို႕ မကိြ ဆီမွာပဲ စားသြားတယ္ ၊၊ ထမင္းလိုက္ပဲြေလး ေပးပါဦးဗ်ိဳ႕ ၊၊ ကိြကိြ
ဒီၾကက္ဥေပါင္းကေတာ႔ အဆန္းပဲေဟ႔။
ၾကက္ဥ စပယ္ရွယ္လစ္ေတာင္ ပါးစပ္ဟ သြားရတဲ႔ အျဖစ္ပါလား။
ဟင္းနည္းေပးတာ ကိုနိ တဲ႔။ အင္း.. စဥ္းစားစရာပဲ။ ဟုတ္မွ ဟုတ္ရဲ႔လား ကိုနိ .. အဟိ။
စိတ္၀င္စားတယ္.. စမ္းခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္ =) ေက်းဇူး
Post a Comment