အသီးအရြက္ေၾကာ္

>> Wednesday, December 17, 2008


တကယ္ေတာ့ မုန္လာဥနီေၾကာ္စားတာကို သိပ္မႀကိဳက္ပါဘူး။ ေသခ်ာဂရုတစိုက္ေၾကာ္မွ တခါတေလ စားခ်င္တဲ့အခါ စားလိုက္တာ။ မေန႔က စိတ္ကူးေပါက္တာနဲ႔ အသီးအရြက္ေၾကာ္ေလး လုပ္စားမယ္ျဖစ္သြားေရာ။ ေျပာရင္းဆိုရင္ အာလူးအခြံႏႊာ ေရေဆး။ အတံုးခပ္လတ္လတ္တံုးထားလိုက္တယ္။ မုန္ညင္းျဖဴထုပ္၊ မုန္လာဥနီ၊ ရံုးပတီသီးကို ေရေဆး၊ လွီးထားၿပီး ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကိုလည္း ႏႊာထားလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုစိပ္ထား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ ျပန္လွီး၊ ၾကက္သြန္နီလည္း အစိပ္ခပ္ႀကီးႀကီးစိပ္ထားရင္း ငရုပ္သီးပါ ထက္ျခမ္းခြဲထားပါတယ္။






ဆီပူလာရင္ ပထမဆံုး အာလူးကိုထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ အာလူးက အတံုးခပ္ႀကီးႀကီးတမင္တံုးထားတာဆိုေတာ့ အက်က္ညီခ်င္လို႔ အရင္ထည့္ေၾကာ္တာပါ။ ခဏေနၿပီးတဲ့အခါ ၾကက္သားထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မုန္လာဥနီ ထည့္ေမႊ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းလည္း ထည့္လို႔ရပါၿပီ။ ေနာက္ဆံုးေတာ့ ရံုးပတီသီးနဲ႔ မုန္ညင္းျဖဴကိုထည့္ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ၿပီး ေမႊခ်ခ်လိုက္ရင္ ဓါတ္ပံုထဲကအတိုင္း အသီးအရြက္ေၾကာ္က စားခ်င္စရာေလးျဖစ္သြားပါတယ္။



မဇနိ

14 comments:

khaingzm December 17, 2008 at 4:22 PM  

မဇနိရဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို အတုယူေနတာၾကာျပီ.. ခုမွ ကြန္းမန္႔ေရးျဖစ္တယ္.. အရြက္ေၾကာ္က စားခ်င္စရာေလးေနာ္..နဲနဲျမည္းၾကည္႔သြားတယ္.. :D

ThuHninSee December 17, 2008 at 4:34 PM  

ေႀသာ္.. ဒါေလးလဲ စားခ်င္စဖြယ္ပါပဲလားေနာ္

Republic December 17, 2008 at 5:06 PM  

ကိြ .. အသီးအရြက္ေၾကာ္....
စားခ်င္ဒယ္ ..စားခ်င္ဒယ္ ၊၊ ကိြကိြ

ေမာင္မ်ိဳး December 17, 2008 at 5:26 PM  

မမနိေရ့ ငရုပ္သီးဖတ္ေလးေတြ ေရြးစားသြားတယ္ း) ေက်းဇူးေနာ့္

khin oo may December 17, 2008 at 5:47 PM  

ရွယ္ဘဲ။

khin oo may December 17, 2008 at 5:49 PM  

သံုးေခါက္ဖတ္သြားပါတယ္။ အလြတ္က်က္သြားတယ္ေခၚမွာေပါ႕။

PAUK December 17, 2008 at 6:07 PM  

နိနိေရ..
ေပါက္ကေတာ့..တခါၾကည့္ယံုနဲ႔ လုပ္တတ္တယ္..
ဟို အေရွ႔ကေျပာသလို..၃ခါဖတ္စရာမလိုေပါင္..
ဘာဂ်ီေၾကာ္နဲ႔တူတယ္ေနာ္..
ထမင္းျဖဴပူပူေလးနဲ႔ဆို...မိုက္မွာပဲ

PAUK December 17, 2008 at 6:09 PM  

အဟီးး..ေျပာခ်င္ရာေျပာလိုက္ျပီ...
မေန႔ညကလို..၀ိုင္းရယ္ၾကေတာ့မွာပဲ..
အဟင့္..အဟြတ္

Craton December 17, 2008 at 6:55 PM  

စပ္မယ္႔ပံုပဲ... အရြက္ၾကိဳက္ေပမယ္႔ သားကအစပ္မစား.. မဲေဆာက္နားေနျပီး ထိုင္းစာၾကိဳက္တတ္တဲ႔လူေတြမ်ား ငရုတ္သီးဖတ္ေရြးစားသြားတယ္တဲ႔ .. ၾကားရတာၾကက္သီးထစရာ... း(

nu-san December 17, 2008 at 7:19 PM  

စားေကာငး္မယ့္ပုံပဲ.. ကုိဇနိေတာ့ မဇနိ လက္ရာေတြ ေန႔တုိင္း စားရရင္ အခုထက္ ၂ ဆ ျဖစ္မလား ၃ ဆ ျဖစ္မလားပဲေနာ္... အဟီးးး :D

Moe Cho Thinn December 17, 2008 at 8:28 PM  

အရြက္ေရွာင္တဲ႔ အမေတာင္ သြားရည္က်ရပါလား နိနိေရ။ ဒီလိုေလးေတာ႔ မိုက္သားကြာ..

လင္း December 17, 2008 at 9:14 PM  

ေပါက္ေျပာသလိုပါဘဲ ဟိ ၃ခါဖတ္စရာမလို ၊ တခါထဲမွတ္သြားလိုက္ျပီ။ လုပ္စားအုန္းမယ္။
ဦးၾကီးပု မဟုတ္ဘဲ နိထံုဟင္းခ်က္နည္းစာအုပ္ထုပ္ၾက ရေအာင္ေလ။

မီယာ December 18, 2008 at 1:07 AM  

အရြက္ေၾကာ္ အပ်ံစားလုိ႔ေခၚရမွာ။ ၾကက္သားကုိ အခုလုိအရြက္နဲ႔ ငရုတ္သီးနဲ႔ ေရာလုိက္ေတာ့ အားလုံး အဟာရပုိစုံသြားတာေပါ့ေနာ္။ ဂြတ္ရွယ္ နိနိေရ။

ကုိဇနိႀကီး အုန္းထမင္းနဲ႔ၾကက္သားဟင္း လာျမည္းသြားတယ္ေနာ္။ ေက်းဇူးပါ။

သဥၨာ - Thinzar December 18, 2008 at 11:12 AM  

ဟာ..မိုက္တယ္။ ဟင္းရြက္အစုံဆိုေတာ့ လွလည္း လွတယ္။ စားလို႔လည္း ေကာင္းမယ့္ပုံဘဲ

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP