ပန္ေထြေဖ်ာ္

>> Saturday, November 29, 2008


တေန႔က မနက္စာကို ဒီလိုေလး လုပ္စားၾကည့္တယ္။ ထမင္းပူပူေလးန႔ဲ ပန္ေထြေဖ်ာ္လိုက္ဖက္တယ္ဆိုၿပီး စိတ္ကူးေပါက္လို႔ အလြယ္ေလး လုပ္စားတာပါ။



ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုျပဳတ္ အခြံႏႊာထားတယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေျမပဲဆံကိုေထာင္းထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးေလွာ္၊ နံနံပင္နဲ႔ ဆီအနည္းငယ္ပါထည့္ၿပီး ဇြန္းနဲ႔ေခါက္လိုက္တဲ့ ပန္ေထြေဖ်ာ္ပါ။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔တြဲစားရင္ မနက္စာက စားလို႔အဆင္ေျပသြားႏိုင္ပါတယ္။ အိမ္မွာဆိုရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မီးဖုတ္တယ္။ အဲလိုကေတာ့ ပိုေမႊးတာေပါ့။ အေဆာင္ေရာက္ကတည္းက ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ျပဳတ္ၿပီးေတာ့ပဲ ပန္ေထြေဖ်ာ္လုပ္ေတာ့တယ္။ အဲဒီေန႔ဆို သူငယ္ခ်င္းေတြ ထမင္းစားလို႔ၿမိန္တယ္လို႔ ေျပာၾကတယ္။




တရက္ကေတာ့ ထမင္းကို ဒီလိုေလးခ်က္ၿပီး ငါးေျခာက္ေသးေသးေလးေၾကာ္နဲ႔ စားျဖစ္တယ္။ ပန္ေထြေဖ်ာ္ေလးပါ အဲဒီေန႔က အတူတူလုပ္စားရမွာ။ ဒီလိုထမင္းနဲ႔လည္း ပန္ေထြေဖ်ာ္က စားေကာင္းမယ္ထင္တယ္။ မနက္အေစာစာလည္းျဖစ္ ထမင္းက အရသာရွိၿပီးသားဆိုေတာ့ အသားဟင္းမလိုဘူးထင္လို႔ပါ။

မဇနိ

16 comments:

khin oo may November 29, 2008 at 7:46 PM  

ငါကြ. နံ႕ပါတ္၁

khin oo may November 29, 2008 at 7:47 PM  

kom: မဖတ္ဘဲ လက္မွတ္ထုိးလိုက္သညါ

khin oo may November 29, 2008 at 7:50 PM  

အခုမွ ဖတ္ၿပီးစားလိုက္သည္။ နိနဲ႕သူႈငယ္ခ်င္း ၿဖစ္ပါရေစ။

nu-san November 29, 2008 at 8:27 PM  

ဒီအပတ္ပ်င္းလုိ႔ ဘာမွမခ်က္ရေသးတာ မဇနိဆီက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ေထြေဖ်ာ္ကုိ ၾကည့္ျပီး လုပ္စားဦးမယ္.. ငါးေသးေသးေလးေတြလည္း ရွိတယ္.. အေတာ္ပဲ.. ဒီတပတ္အတြက္ ဟင္းတခြက္ရျပီ.. :P ပန္ေထြေဖ်ာ္က စပ္မယ့္ပုံေနာ္.. ခ်ဥ္စပ္ေလး စားေကာင္းမွာ.. ရွလြတ္... :D

Moe Cho Thinn November 29, 2008 at 8:28 PM  

အခုပဲ အိပ္ယာက ႏိုးသည္။
မနက္စာ လုပ္ထားတာေတြ႔လို႔ ျမင္သာျမင္ရ မၾကင္ရတဲ႔အတြက္ ေစာေစာစီးစီး အသည္းကြဲသြားသည္။
နိနိနဲ႔ အိမ္နီးခ်င္း ျဖစ္ပါရေစ။

မီယာ November 30, 2008 at 12:09 AM  

နိနိ အဲ့ဒီငါးေလးေတြကၽြတ္ေအာင္ဘယ္လုိေၾကာ္ရမလဲ သိခ်င္တယ္။ မေၾကာ္တတ္လုိ႔သိမ္းထားတာ ၂ႏွစ္ေလာက္ရွိေတာ့မယ္။ ေျပာျပပါဦး။ ေက်းဇူး။

:P November 30, 2008 at 4:01 AM  

မဇနိေရ..
ထမင္းကိုဒီလိုေလးျဖစ္ေအာင္ ဘယ္လိုခ်က္တာလဲ...
ဘာေတြထည့္ထားတာလဲ

Anonymous November 30, 2008 at 7:07 AM  

မမဂြိ အစကတည္းက သူငယ္ခ်င္းမမျဖစ္ၿပီးသားေလ။ မဖတ္ဘဲနဲ႔ေတာင္ လက္မွတ္ထိုးတယ္ဆိုေတာ့ ေတာ္ေတာ္ခင္လို႔ျဖစ္ရမယ္။

ခ်ဥ္စပ္ေလး အဟုတ္ မမႏုစံ။ လုပ္စားလိုက္ေနာ္။

အသည္းေတာ့ မကြဲလိုက္ပါနဲ႔ မမခၽြဲခၽြဲသင္းရယ္။ အိမ္နီခ်င္းျဖစ္ေအာင္ ေျပာင္းလာခဲ့ရမလား။

အမ မီယာေရ အဲဒီငါးေလးေတြေၾကာ္တာ လြယ္တယ္ဗ်။ ဆီနဲနဲေလးပဲထည့္ ပါတယ္ဆိုရံုေလး။ အဲဒါဆို ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးရတယ္။ ခဏေမႊၿပီး ငရုပ္သီးႀကိဳက္ရင္ ထည့္ ေမႊခ် ခ်လိုက္ေနာ္။

မုန္လာဥနီကို ေသးေသးေလးေတြလွီးတာရယ္၊ ပဲစိမ္းရယ္၊ ေရေပၚ၀ဲရယ္၊ ပုဇြန္အေသးရယ္ကို ဆန္မွာ ေရေလွ်ာ့ထည့္ၿပီး ခါတိုင္းထမင္းခ်က္သလို ခ်က္လိုက္တာပါ။ ေရေပၚ၀ဲကို အတံုးေသးေသးတံုးၿပီး ဆားနဲ႔နယ္ ေရနဲ႔ျပဳပ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ကိုလည္း ေရနဲ႔ခဏျပဳပ္တယ္။ ညွီတာ မႀကိဳက္လို႔ ဆန္ထဲမထည့္ခင္ နဲနဲျပဳပ္လိုက္တာပါ။ ခ်က္စားၾကည့္ပါ မမ sin dan lar။ ႀကိဳက္တတ္ရင္ မိႈ၊ ၾကက္သားတို႔နဲ႔လည္း ထည့္ခ်က္လုိ႔ ရပါတယ္။

သက္ေဝ November 30, 2008 at 10:11 AM  

ေဟာ...
နိကေလး စိတ္ၾကည္လင္လာၿပီ...
ဟင္းေတြခ်က္ေနသည္...
မစားရ၍ စိတ္မေကာင္းပါ
အိမ္ခ်င္းနီးရန္ ဆုေတာင္းပါသည္...။

Anonymous November 30, 2008 at 11:30 AM  

နိနိေရ...
ေပါက္ ပန္ေထြေဖ်ာ္ရင္ေတာ့..
ဆီထည့္တတ္တဲ့အက်င့္မရွိဘူး..
ေနာက္တခါလုပ္စားရင္..နိနိနည္းနဲ႔
လုပ္စားၾကည့္မယ္..

RePublic November 30, 2008 at 1:17 PM  

မမကိြ ..က်ေနာ္က်ေတာ့ ပန္ေထြေဖ်ာ္ မေကြ်းဘူးလား ၊၊ ကိုၾကီး၀ီ က်ေတာ့ေမ့ေနတယ္ေပါ့ ၊၊ ကိြကိြ၊၊ မမကိြ က ဟင္းအခ်က္အျပဳတ္ႏိုင္နင္းတယ္၊၊ ေသသပ္စနစ္က်တယ္ဗ်ာ ၊၊ ပံုေလးေတြကိုၾကည့္ပီး ေျပာလို႕ရပါတယ္၊၊

Welcome November 30, 2008 at 1:38 PM  

ပါးစပ္ပ်က္၊ အစားအေသာက္ပ်က္တဲ့ ဒီလုိ ရာသီ အခ်ိန္မွာ ပန္ေထြေဖ်ာ္ကုိ အႏွစ္သက္ဆံုးပါပဲ။

http://winzaw-mdy.blogspot.com/

လင္း November 30, 2008 at 2:14 PM  

ေယာင္းေယာင္းရယ္ ဟင္းခ်က္ေကာင္းလြန္းတယ္။
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္

Anonymous November 30, 2008 at 7:19 PM  

မဇနိေရ ပန္ေထြေဖ်ာ္ဆုိတာ လုပ္စားၾကည့္ဦးမွ ထင္တယ္။ ၾကည့္ရတာ သြားေရက်စရာ။ ဗုိက္ဆာဆာနဲ႕ျပန္သြားပါသည္။

ေရႊဂ်မ္း December 1, 2008 at 3:06 AM  

ရန္ကုန္အိမ္မွာဆုိလည္း ပန္ေထြေဖ်ာ္ ခဏခဏလုပ္စားတယ္။ လြမ္းျပီး စားခ်င္သြားျပီ။ း(

Anonymous December 1, 2008 at 10:02 AM  

ျမန္မာေရာက္ရင္ တကယ္ဖိတ္ေကြ်းမယ္လို ့ေျပာဖူးတယ္ေနာ္ မမနိ မွတ္မိလားးး

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP