မုန္႔ဟင္းခါး စားၾကမယ္ လာအတူတူစားစို႔လား
>> Friday, November 23, 2007
မုန္႔ဟင္းခါး စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ စခ်က္ေတာ့မယ္။
ဒါေတြ၊ဒါေတြရွိရင္ မုန္႔ဟင္းခါးေကာင္းေကာင္းစားလို႔ရပါၿပီ။
ငါး၊ ကုလားပဲ၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ၊ သံပုရာသီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ နံနံပင္၊ ငံျပာရည္၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ ေတြရွိရင္ ခ်က္လို႔ရၿပီေပါ့ဗ်ာ။
မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ မရႏိုင္တဲ့ႏိုင္ငံေတြမွာဆိုရင္ေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္အျဖစ္ ဆန္ေခါက္ဆြဲကို စားရတာေပါ့။
ျမန္မာႏိုင္ငံကေနၿပီး မုန္႔ဖတ္အေျခာက္ေတြသယ္လာရင္ေတာ့ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
ဟင္းရည္ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းေလးကေတာ့ ကိုယ္ပိုင္နည္းေလးပါပဲ။ကိုယ္ပိုင္နည္းေလးဆုိေတာ့လည္း ေကာင္းခ်င္မွလည္း ေကာင္းမယ္ေပါ့ဗ်ာ။ ခ်က္ႀကည့္ၿပီး၊ စားႀကည့္လိုက္ေတာ့ ေကာင္းတယ္ဗ်။ ၂-ေၾကာ့ျပန္ေတာင္ စားၿပီးၿပီ။ နည္းေကာင္းေလးေတြ၊ လိုအပ္တာေလးေတြ ရွိတယ္ဆိုရင္လည္း အႀကံေပးသြားႀကပါဦးဗ်ာ။ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း စေျပာၿပီဗ်ာ။
- ဟင္းရည္ မခ်က္ခင္ ၂ နာရီေလာက္မွာ ကုလားပဲကို ေရစိမ္ထားတယ္။
- ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ထားလိုက္မယ္။ ေရေႏြးဆူလာရင္ မုန္႔ဖတ္ကို ေရေႏြးထဲမွာ ျပဳတ္မယ္။ အေနေတာ္ေလး ေပ်ာ့လားရင္ ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ၿပီး အေအးခံထားလိုက္မယ္။
- ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းပါတယ္။
- ၾကက္ဥလည္း ျပဳတ္ထားမယ္။
- ငါးကို ဆား၊ဆႏြင္း၊ဂ်င္းထည့္နယ္ၿပီးေရနည္းနည္းနဲ႔ ျပဳတ္မယ္။ ေရခမ္းၿပီဆိုရင္ အသားနဲ႔ အ႐ိုးနဲ႔ ခြဲလိုက္မယ္။
- ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ၿပီး၊ ေစာေစာက ငါးအသားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္မယ္။ အၾကာႀကီး မဟုတ္ဘူးဗ်။ လိမ့္တယ္ေျပာယုံ အနံ႔ေလးေမႊးယုံပဲ။
- ေရစိမ္ထားတဲ့ ကုလားပဲကို ျပဳတ္မယ္။ ဂ်င္း၊ႀကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာကိုထည့္မယ္။ၾကက္သြန္နီလည္းထည့္မယ္။ ဆား၊ငန္ျပာရည္ သင့္ေအာင္ႀကည့္ထည့္လိုက္တယ္။
- ကုလားပဲ အေတာ္အတန္အိၿပီဆိုရင္၊ ဇြန္းနဲ႔ ေမႊရင္း နည္းနည္းေခ်ေပးရတယ္။ လိွမ့္ထားတဲ့ငါးကို ဟင္းရည္ထဲကိုထည့္ေမႊေပးရမယ္။
- ဟင္းရည္အိုးကို မီးေပၚ ထားလိုက္ဦးမယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ နံနံပင္၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ သံပုရာသီးေတြကို ေရေဆးၿပီး၊ လွီးထားမယ္။ င႐ုတ္သီး အႀကမ္းမႈန္႔ေလးလည္း ေလွာ္ထားလိုက္ဦးမယ္။
ဒါေတြလည္း ျပင္ဆင္ၿပီး၊ ဟင္းရည္အိုးလည္းက်က္ ဗိုက္ကလည္း ဆာ၊ အနံ႔ေတြကလည္း ေမႊးေနၿပီေပါ့ဗ်ာ။ စားလို႔ရၿပီဆိုေတာ့ စားလိုက္ဦးမယ္ဗ်ိဳ႔။
စားခ်င္သူေတြ ဒီမွာ ဓာတ္ပုံေတြပဲ သုံးေဆာင္သြားႀကပါဗ်ာ။
ဒါေတြ၊ဒါေတြရွိရင္ မုန္႔ဟင္းခါးေကာင္းေကာင္းစားလို႔ရပါၿပီ။
ငါး၊ ကုလားပဲ၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ၊ သံပုရာသီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ နံနံပင္၊ ငံျပာရည္၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ ေတြရွိရင္ ခ်က္လို႔ရၿပီေပါ့ဗ်ာ။
မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ မရႏိုင္တဲ့ႏိုင္ငံေတြမွာဆိုရင္ေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္အျဖစ္ ဆန္ေခါက္ဆြဲကို စားရတာေပါ့။
ျမန္မာႏိုင္ငံကေနၿပီး မုန္႔ဖတ္အေျခာက္ေတြသယ္လာရင္ေတာ့ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
ဟင္းရည္ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းေလးကေတာ့ ကိုယ္ပိုင္နည္းေလးပါပဲ။ကိုယ္ပိုင္နည္းေလးဆုိေတာ့လည္း ေကာင္းခ်င္မွလည္း ေကာင္းမယ္ေပါ့ဗ်ာ။ ခ်က္ႀကည့္ၿပီး၊ စားႀကည့္လိုက္ေတာ့ ေကာင္းတယ္ဗ်။ ၂-ေၾကာ့ျပန္ေတာင္ စားၿပီးၿပီ။ နည္းေကာင္းေလးေတြ၊ လိုအပ္တာေလးေတြ ရွိတယ္ဆိုရင္လည္း အႀကံေပးသြားႀကပါဦးဗ်ာ။ ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း စေျပာၿပီဗ်ာ။
- ဟင္းရည္ မခ်က္ခင္ ၂ နာရီေလာက္မွာ ကုလားပဲကို ေရစိမ္ထားတယ္။
- ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ထားလိုက္မယ္။ ေရေႏြးဆူလာရင္ မုန္႔ဖတ္ကို ေရေႏြးထဲမွာ ျပဳတ္မယ္။ အေနေတာ္ေလး ေပ်ာ့လားရင္ ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ၿပီး အေအးခံထားလိုက္မယ္။
- ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းပါတယ္။
- ၾကက္ဥလည္း ျပဳတ္ထားမယ္။
- ငါးကို ဆား၊ဆႏြင္း၊ဂ်င္းထည့္နယ္ၿပီးေရနည္းနည္းနဲ႔ ျပဳတ္မယ္။ ေရခမ္းၿပီဆိုရင္ အသားနဲ႔ အ႐ိုးနဲ႔ ခြဲလိုက္မယ္။
- ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ၿပီး၊ ေစာေစာက ငါးအသားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္မယ္။ အၾကာႀကီး မဟုတ္ဘူးဗ်။ လိမ့္တယ္ေျပာယုံ အနံ႔ေလးေမႊးယုံပဲ။
- ေရစိမ္ထားတဲ့ ကုလားပဲကို ျပဳတ္မယ္။ ဂ်င္း၊ႀကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာကိုထည့္မယ္။ၾကက္သြန္နီလည္းထည့္မယ္။ ဆား၊ငန္ျပာရည္ သင့္ေအာင္ႀကည့္ထည့္လိုက္တယ္။
- ကုလားပဲ အေတာ္အတန္အိၿပီဆိုရင္၊ ဇြန္းနဲ႔ ေမႊရင္း နည္းနည္းေခ်ေပးရတယ္။ လိွမ့္ထားတဲ့ငါးကို ဟင္းရည္ထဲကိုထည့္ေမႊေပးရမယ္။
- ဟင္းရည္အိုးကို မီးေပၚ ထားလိုက္ဦးမယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ နံနံပင္၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ သံပုရာသီးေတြကို ေရေဆးၿပီး၊ လွီးထားမယ္။ င႐ုတ္သီး အႀကမ္းမႈန္႔ေလးလည္း ေလွာ္ထားလိုက္ဦးမယ္။
ဒါေတြလည္း ျပင္ဆင္ၿပီး၊ ဟင္းရည္အိုးလည္းက်က္ ဗိုက္ကလည္း ဆာ၊ အနံ႔ေတြကလည္း ေမႊးေနၿပီေပါ့ဗ်ာ။ စားလို႔ရၿပီဆိုေတာ့ စားလိုက္ဦးမယ္ဗ်ိဳ႔။
စားခ်င္သူေတြ ဒီမွာ ဓာတ္ပုံေတြပဲ သုံးေဆာင္သြားႀကပါဗ်ာ။
1 comments:
အားပါး... စားခ်င္စရာပဲကိုး... အင္း စဥ္းစားရင္းကို စားခ်င္လာတယ္။ ဒီနည္းေလးကို ကူးယူျပီး အိမ္မွာ ခ်က္ၾကည့္အံုးမယ္။ ခ်က္ျပီးသားကို စားရရင္ေတာ့ အေကာင္းဆံုးေပါ႔ေနာ။
Post a Comment