စားခ်င္စဖြယ္ ဂ်ပန္အစားအစာ
>> Monday, April 9, 2007
ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြဟာ အစားအစာကိုို အျမင္အာ႐ုံမွာစြဲမက္ဖြယ္ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ လွလွပပ ျပင္ဆင္တတ္ၾကပါတယ္။ ထမင္းဆုပ္ကိုေရညွိပတ္ၿပီး ပင္လယ္စာ၊ အသီးအ႐ြက္၊ မွဳိ၊ ၾကက္ဥ၊ အသား တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို အေပၚမွာ topping အေနနဲ႔၊ ဒါမွမဟုတ္ အတြင္းမွ filling အေနနဲ႔ ထဲ႔ထားတဲ႔ စု႐ွိ (sushi)ဟာ အရသာေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။(ကိုခ်စ္ တစ္ခါၾကီးေတာင္ စားဘူးလို႕ေျပာတာပါ)။
ေနာက္ စိတ္၀င္စားစရာေကာင္းတာက ငါးအစိမ္းကို ပါးပါးလြာထားတဲ႔ စာ႐ွိမိ(sashimi)ပါ။ စာ႐ွိမိကို ပဲငံျပာရည္၊ ၀ါဆားဘိလို႔ေခၚတဲ႔ ပူပူစပ္စပ္ paste တို႔နဲ႔ တို႔စားၾကပါ တယ္။ စားခ်င္စဖြယ္ေကာင္းတဲ႔ ေနာက္ဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးကေတာ့ အမဲသားဆီပူထိုးပါ။ အာလူးေၾကာ္ထားတ႔ဲ style ကလည္း French fries ပံုစံ မဟုတ္ပဲ အာလူးကိုအစိတ္ခပ္ႀကီးႀကီးစိတ္ၿပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ကဲ... ေသာက္စရာ တစ္ခုခုပဲ လိုပါေတာ႔တယ္။ ကိုခ်စ္တို႔ကေတာ႔ အစားေကာင္းေကာင္းျမင္ရင္ အေသာက္ကေလးကို သတိရေနၾကပါ။
0 comments:
Post a Comment