လက္ဖက္ႏွပ္
>> Tuesday, October 28, 2008
မဇနိတစ္ေယာက္ လက္ဖက္ေတြ အိမ္ကေရာက္လာေတာ့ ၾကာရွည္ခံေအာင္ ျပဳရျပင္ရပါတယ္။ ျပဳၿပီးျပင္ၿပီးသား ပုံေတြကို က်ေနာ္က စာေရးၿပီးတင္လိုက္တာပါ။ လက္ဖက္ေလးေတြက အညႊန္႕ေလးေတြ မပ်က္ေအာင္ ႏွပ္ရတာပါတဲ့။
ကဲ က်ေနာ္နဲ႔ေတာ့ မျဖစ္ပါဘူး။ သူက ေရးဆိုလို႔ေရးတာ အဆင္မေျပေတာ့ သူ႔ (မဇနိ)ပဲ ဆက္အေရးခိုင္းလိုက္ေတာ့တယ္။
လက္ဖက္သားကို ညက္ေနေအာင္ႏွပ္ၾကတယ္။ ကၽြန္မအေမကေတာ့ အရြက္ပ်က္ရင္ မႀကိဳက္ဘူးတဲ့။ ဒါနဲ႔ ေထာင္းရတာလည္း သက္သာေအာင္ အေမႏွပ္သလိုေလး ႏွပ္ထားတာပါ။ လက္ဖက္ကို ေရေဆး၊ ေရညွစ္လို္က္ၿပီး ဆား၊ သံပုရာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ နယ္လိုက္ၿပီး ဆီပါထည့္လိုက္တယ္။ ဖန္ပုလင္းထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားေလာင္းၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားလိုက္ရင္ အၾကာစားလို႔ရတာပါပဲ။
ဒါကေတာ့ စားခ်င္တဲ့အခါမွ ပုလင္းထဲက လိုသေလာက္ေလးခြဲၿပီး ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္လိုက္တာပါ။ ပဲေၾကာ္ေလးရွိတုန္း ဒါမ်ိဳးသုပ္စားရတာ။ မဟုတ္ရင္ လက္ဖက္ႏွပ္ေလးပဲ ျဖစ္သလိုစားရတာမ်ားပါတယ္။ ျမန္မာျပည္မွာေနရင္ေတာ့ မထူးဆန္း၊ မရွားပါးတဲ့အရာေတြပါ။
ခ်င္းႀကိဳက္တတ္တဲ့ကၽြန္မက လက္ဖက္သားထဲကို ခ်င္းလွီးထည့္ၿပီး တပုလင္းႏွပ္လိုက္ေသးတယ္။ ခ်င္းႀကိဳက္တဲ့သူဆိုေတာ့ ေမႊးတယ္ေပါ့။
ေစာေစာကေျပာသလို ခ်င္းႀကိဳက္ေတာ့ ဒီမွာ ခ်င္းေပါက္မေတြ႔တဲ့အခါ စိတ္ကူးတည့္သလို ခ်င္းတက္မ်ားမ်ား ၀ယ္ထားလိုက္တယ္။ တခ်ိဳ႕ကိုလဲ အပပ္စိုက္ထားတယ္။ တခ်ိဳ႕ကိုလည္း ဟင္းခ်က္တဲ့အထဲထည့္။ တခါတေလေတာ့ ပါးပါးလွီးၿပီး သုပ္စားပါတယ္။ အိမ္မွာဆို အေမက ကၽြန္မအတြက္ ခ်င္းေပါက္မျပတ္ေအာင္ ၀ယ္ထားေပးရတယ္။ ရန္ကုန္မွာ ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္စားရင္ ခ်င္းခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တို႔စားရတာ သိပ္ႀကိဳက္တာပါ။ ဆိုင္ကလည္း ခ်င္းေစ်းႀကီးလို႔လားမသိ ပန္းကန္ေပါက္စေလးနဲ႔ နည္းနည္းေလးေပးတယ္။ “ကိုဇနိ ခ်င္းေတာင္းေပးေနာ္” လို႔ေျပာရင္ ေတာင္းေပးရွာတယ္။ တခါက ႏွစ္ခါျဖစ္လာရင္ သူလည္းရွက္ရွာတယ္ထင္ပါရဲ႕ “ခ်င္းကို အဲေလာက္ႀကိဳက္သလား” လို႔ ေမးဖူးတယ္။ ကဲ ဒါနဲ႔ပဲ ခ်င္းလွီးၿပီး ပဲမႈန္႔အက်က္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေလးနဲ႔သုပ္စားလိုက္ေတာ့ အာသာေျပသြားတယ္ဆိုရမယ္။
မဇနိ
12 comments:
ဟြန္....! မဇနိကလဲ လက္ဖက္ႏွပ္တာ ...ဘယ္လုိႏွပ္သလဲဆုိတာေတာ႔ မေျပာဘူး။
လက္ဖက္ကေလးေတြ က စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္ဗ်...။လုပ္ပါအုံးေနာက္တခါ.. ဘယ္လုိႏွပ္တယ္ဆုိတာေလး ကုိ...စိတ္ဝင္စားလုိ႔ပါဗ်..။
လဖက္ႏွပ္ထားတာေလးကို ထမင္းေလးနဲ ့နယ္ ႏွမ္းေလးျဖဴးျပီး လဖက္ထမင္းစားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားျပီ။
ဂလု ဂလု
လင္း
မမကိြ ေရ ၊၊ စံုလင္လိုက္တာဗ်ာ ၊၊ မမနိ ဆီမွာ စားစရာေတြ စံုတယ္ဗ်ာ ၊၊ ပံုထဲ က လက္ဖက္ႏွပ္ကို စားခ်င္တယ္ ၊၊ပို႕ေပးပါ ၊၊ ကိြကိြ
ကိုၾကီး၀ီ
မဇနိေရ... လက္ဖက္နပ္က လူၾကီးၾကိဳက္ေလးေနာ္... စားခ်င္တယ္..အိမ္လာလည္ရင္ ေကာင္းမလားဟင္.. :P အဲဒါေတြက ဒီမွာ ေရႊထက္ရွားတယ္.. မစားရက္ဘူး.. ကုိယ့္အတြက္ ရွားပါးတဲ့အစားအစာေတြ ဆုိရင္ ဖဲ့စားရတယ္ ကုန္သြားမွာစုိးလုိ႔.. မဇနိက ခ်င္းအေတာ္ၾကိဳက္တယ္ေနာ္. အမကေတာ့ ပူလုိ႔ သိပ္မစားႏုိင္ဘူး.. ခ်င္းသုပ္ေတာ့ တခါတေလ သုပ္စားျဖစ္တယ္... ဒီမွာမဟုတ္ဘူး.. ရန္ကုန္မွာ ေယာင္းမသုပ္ေကၽြးတာ.. :D
ျပီးခဲ့တဲ့အေခါက္ျပန္တုန္းက..
လက္ဖက္ေတြပါလာတာ..မနွပ္တတ္လို႔မွိုတက္ကုန္လို႔
လြတ္ပစ္လိုက္ရတယ္..
မမနိ ေရအေပၚဆုံးက ပန္ကန္မသြားျပီ။ သူက အိမ္မွာႏွပ္တဲ့လက္ဖက္ ပဲၾကိဳက္တာ သာမီးကလဲ မလုပ္တတ္ ဟီးး အိမ္နီးရင္လာေတာင္းစားမွာ :D
တိုႈ႕ ကေတာ႕ အာသာ မေၿပဘဴး တကယ္ မစားရလိုႈ႕ ။
ေနာက္ဆို အစားအေသာက္ ပို ့စ္တင္ရင္ လာမဖတ္ေတာ့
ဘူး ။ (ေနနိုင္တာလည္း မဟုတ္ဘူး ) :D
မစားရ အေညွာ္ခံေတာင္ မဟုတ္ဘူး ၊ မစားရ ပံုၾကည့္ျပန္ ဆိုသလို ျဖစ္ေနျပီ ။ အနံ ့ေလးရရင္ေတာ္ေသး။
:D
မနက္ျဖန္ သြား၀ယ္စားဦးမွပဲ နိနိေရ။
မမနိ က်ေနာ္က အရမ္းၾကိဳက္တာ အခန္းမွာဆို ႏွစ္ျပန္ေၾကာ္ထုတ္အျမဲရွိတယ္ လက္ဖက္ထည့္မသုတ္စားျဖစ္ရင္ ဒီတိုင္းပဲထိုင္၀ါးျပီးေရေႏြးနဲ ့ေသာက္ေနလိုက္တယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္ေလးနဲ ့ဆုိပိုေကာင္းတယ္ေနာ့္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးနဲ ့ စားခ်င္လာျပီးဗ်ာာာာာာာာာာ။
နိနိေရ… ဒီမွာ ဂ်ပန္ဆိုင္သြားစားရင္ ဂ်င္းခ်ဥ္ေလး အျမဲရွိတယ္…ပန္းေရာင္ေလး… အမက ဂ်ပန္မွာ ဂ်င္းနုေပါမယ္ထင္ေနတာ… လဘက္ေလးနွပ္ထားတာ စားခ်င္စရာေလး… အဲဒီလို အရြက္ပံုမပ်က္ပဲ အညြွန္ ့ေလးအတိုင္း နွပ္တာ အမလဲၾကိုက္တယ္… ဒါေပမယ့္ အၾကိုက္ဆံုးကိုမွ စားလို ့မရတဲ့ ဘ၀ေလ…
နိနိေရ
လက္ဖက္ပြဲအခုမွ ျမင္တယ္။ သူမ်ားေတြ ဦး ကုန္ၿပီေတာ႔။
ဒါနဲ႔ အရြက္မပ်က္ လက္ဖက္ႏွပ္ေလးနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ႏိုင္းခ်င္းကို ပန္းကန္ပဲ လ်က္သြားတယ္။ မတတ္ႏိုင္ဘူးေလ..။ :D
Post a Comment