ယေန႔စားစရာ
>> Sunday, August 17, 2008
အစားအစာေတြကို ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရတာ ဘယ္လိုပင္ပန္းတယ္ဆိုတာ ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ မသိပါဘူး။ ဒီထက္ပင္ပန္းတာက ဒီေန႔ဘာနဲ႔ဘာနဲ႔ စားရပါ့ဆိုၿပီး စီစဥ္ရတာပါ။ အိမ္မွာေနတုန္းကေတာ့ အေမခ်က္တာကို အသာေလး ဝင္စားယုံပါပဲ။ အေမတို႔ ခ်က္ရျပဳတ္ရလို႔ ပင္ပန္းတာေတြကို စာလည္းမစာနာတတ္ပါဘူး။ အခုလို ေက်ာင္းေတြတက္ေတာ့ ကိုယ္တိုင္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရတာေတြ ႀကဳံရေတာ့တာပါပဲ။
က်ေနာ္ဆို အစက ၾကက္ဥေတာင္ မေၾကာ္တတ္ပါဘူး။ ငါ ျဖစ္ေရာျဖစ္ပါ့မလားဆိုၿပီး ေတြးပူမိပါတယ္။ ဟိုးအရင္တုန္းကဆို ဘာမွမသိေတာ့ က်ေနာ္ သခြားသီးေတာင္ ခ်က္ပါတယ္။ သခြားသီးကို ဟင္းျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ရေကာင္းမွန္း၊ မခ်က္ရေကာင္းမွန္း မသိပါဘူး။ စိမ္းစိမ္းေလးဆိုေတာ့ ခ်က္စားလို႔ရမွာပဲဆိုၿပီး ခ်က္တာပါ။ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ခ်က္ၿပီး အဲဒီဟင္းကို မစားႏိုင္ပါဘူး။ ဘာေတြလြဲလို႔လဲ မသိဘူး။ သခြားသီးဟင္းက ခါးေနလို႔ပါ။ ႏြားႏို႔ခဲဟင္းခ်က္စားတာကိုလည္း တအံတၾသနဲ႔ အဲသလိုခ်က္တာ ဟုတ္လို႔လားကြာဆိုၿပီး ေမးတဲ့သူငယ္ခ်င္းနဲ႔လည္း ႀကဳံဖူးပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္အစပိုင္းတုန္းက အေမက ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းေလးေတြ ေရးေပးတာေတြကို ကိုးကားပါတယ္။ ေနာက္ပိုင္းက်ေတာ့ ဒါေလးဆိုဘယ္လို ခ်က္ရတာလဲဆိုၿပီး ဟင္းေလးအိုးႀကီး မဇနိကိုေမးလိုက္တာပါပဲ။ ဆရာေတြေက်းဇူးနဲ႔ အခုက်ေတာ့ က်ေနာ္ ပညာရွင္ေတြလို မတတ္ေပမယ့္ စားျဖစ္ေသာက္ျဖစ္ယုံေတာ့ ခ်က္တတ္ပါတယ္။ က်ေနာ္ ရန္ကုန္ကိုေရာက္တုန္းက က်ေနာ့္ဆီကို က်ေနာ့္ညီေလး ေရာက္လာပါတယ္။ မင္းကို ငါ ဟင္းခ်က္ေကြ်းမယ္ဆိုၿပီး ခရမ္းသီးႏွပ္ေကြ်းလိုက္တာ သူ႔မွာ အံ့ၾသလို႔မဆုံးပါဘူး။ အစ္ကိုကို အေတာ္အထင္ႀကီးသြားတာ။ အစ္ကိုက ဒါမ်ိဳးေတြလည္းရတာပဲလားတဲ့။ ညီေလးက အထင္ႀကီးသမွ် က်ေနာ့္ဆရာမ မဇနိနဲ႔ေတြ႕ေတာ့ ခံလိုက္ရတာပါပဲ။ အာလူးေၾကာ္ေကြ်းမယ္ဆိုၿပီး အာလူးေတြကိုလွီး ဒယ္ထဲက ဆီပူထဲကို ပစ္ထည့္၊ ၿပီးရင္ ဆားေလးျဖဴး၊ နႏြင္းမႈန္႔ေလးျဖန္းလုပ္လိုက္တာ မဇနိက ေတာ္ၿပီး ဒါမ်ိဳးေတာ့ မစားႏိုင္ဘူးဆိုၿပီး အရပ္ခိုင္းလို႔ ရပ္လိုက္ရပါတယ္။ ဒါေတာင္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ေလး ျဖဴးဖို႔ရာ စိတ္ကူးထားတာ မျဖဴးလိုက္ရပါဘူး။
ဒီေန႔ မဇနိတစ္ေယာက္ ေခါက္ဆြဲလုပ္စားျဖစ္တာကို တင္လိုက္ပါတယ္။ သူလက္မအားလို႔ က်ေနာ္ေရးလိုက္တာပါ။ ေခါက္ဆြဲကို နာမည္ေတာ့ မတပ္ေတာ့ပါဘူး။ ဘယ္လိုလုပ္စားတယ္ဆိုတာပဲ ေျပာျပေတာ့မယ္။ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူမွာ ေခါက္ဆြဲအစိုကို ျပဳတ္လိုက္တယ္။ မေပ်ာ့ေအာင္ သတိထားၿပီး၊ သင့္တင့္တဲ့အခ်ိန္မွာ ဇကာထဲကို ဆယ္ထားလိုက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္အနီအျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သား အတုံးေသးေသးေလးေတြနဲ႔ ဟင္းအႏွစ္ခ်က္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီကို ခရမ္းခ်ဥ္-sauce ေလးနဲ႔ အခ်ဥ္ကေလးလည္း လုပ္ထားပါေသးတယ္။ ေခါက္ဆြဲကိုသုတ္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲကို ေခါက္ဆြဲအသင့္အတင့္ထည့္၊ ဟင္းအႏွစ္ထည့္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ေလးလည္းထည့္၊ ၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး ျဖဴးလိုက္တာပါပဲ။ မိုးေလးကလည္းေအးေနလို႔တဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းကလည္းလုပ္ထားသတဲ့။ ေရေႏြးၾကမ္းခြက္ထဲက လက္ဖက္ေျခာက္အ႐ိုးေလး ေထာင္ေနလို႔ေတာင္ ဘယ္ဧည့္သည္မ်ားလာမလဲဆိုၿပီး ေမွ်ာ္ေနမိပါသတဲ့။
ေခါက္ဆြဲကိုစားေသာက္ၿပီးတဲ့အခါမွာ ေနာက္ဆုံးအပိတ္အေနနဲ႔ ငါးမႈန္႔ေၾကာ္ရယ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္လက္ဖက္ႏွပ္ေလးရယ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ စားလိုက္ပါတယ္တဲ့။
အမွတ္တရအေနနဲ႔ post တခုအျဖစ္ တင္လိုက္ပါတယ္။ အလည္လာသူေဘာ္ေဘာ္ေတြ ဓာတ္ပုံေလးေတြ အားေပးသြားလိုက္ၾကပါဦး။
7 comments:
ေရးသူ က်ြန္ေတာ္. စားသူ မဇနိ. ေမွ်ာ္သူ ကွ်န္မ
လက္ဖက္ေျခာက္အ႐ိုးေလး ေထာင္ေနလား?? ဒီဧည့္သည္လာမယ္။ :D
အင္းမ္... မဒမ္နိက တညိဳးျပီးတညိဳး လက္စြမ္းျပျပီး ဗိုက္ဆာေအာင္ လုပ္ေနေတာ့တာဘဲေနာ္။
ရွလြတ္..ရွလြတ္…
သူတို႔ကေတာ့ အစားေတြအႀကိဳက္ခ်က္စားေနၾကတယ္။ ေကာင္းပ။ ဗိုက္ေတာင္ဆာလာၿပီ။ ကိုဇနိလာမွ မဇနိကိုယ္စား ခ်က္ေကြ်းခိုင္းဦးမွ။ :P
မဇနိ ..ဗိုက္ဆာတယ္ဗ် ၊၊ ငါးမုန္႕ေၾကာ္ျမင္ေတာ့
၀ါးခ်င္လာပီေနာ္၊၊ ....
ေကာင္း၏။
သူတို႔ပဲ ၾကြားေနၾကတယ္။
ေနႏွင့္အုံးေပါ့ကြာ.... း)
လာျပီးစားသြားတယ္....
Post a Comment