ဖက္ထုပ္

>> Wednesday, December 24, 2008


သူမ်ားေတြ ဖက္ထုပ္ လုပ္စားတာျမင္ေတာ့ စားခ်င္တာ။ တခါမွ ကိုယ္တိုင္ မလုပ္ဖူးဘူး။ မေန႔က တရုတ္တန္းေရာက္တာနဲ႔ ဖက္ထုပ္ရြက္ ရွာၾကည့္ေတာ့ ေတြ႔တာနဲ႔ ၀ယ္ခ်လာတာ။ ၾကက္သား၊ ၀က္သား ႏွစ္မ်ိဳး နည္းနည္းဆီ ထည့္မယ္ စိတ္ကူးလိုက္တယ္။ ညွီမွာ ေၾကာက္တဲ့သူဆိုေတာ့ တခုမႀကိဳက္ရင္ တခုေကာင္းေအာင္လို႔။ စလုပ္မယ္ဆိုကတည္းက ေပါက္ဝီရွီမီသဥၨာမလုလု တို႔ဆီ ေျပးလႊားၾကည့္။ တခါနားမလည္ ျပန္ၾကည့္၊ ေနာက္ဆံုး တေနကုန္ ကြန္ျပဴတာနဲ႔ မီးဖိုေျပးေနရတယ္။
ေနာက္ဆံုးေတာ့ ပံုေတြအတိုင္း ကိုယ္စားခ်င္တာ စားရသြားတယ္။ ဖက္ထုပ္ဆီခ်က္ကို ငယ္ငယ္ကတည္းက ခဏခဏစားတယ္။ ေနမေကာင္းရင္လည္း ဒါပဲ ၀ယ္ေကၽြးရတာ။



၀ယ္လာတဲ့အသားက စင္းၿပီးသားမဟုတ္ေတာ့ ကိုယ္တိုင္ ေတာက္ေတာက္စင္းရတယ္။ အသားကို ေရေဆးၿပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ က်ဴးဆိုင္ရြက္ေတြကိုလည္း ေရေဆး ႏုတ္ႏုတ္ကိုက္ၿပီး အားလံုးေရာေမႊပါတယ္။

ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳကို ဂ်င္းမ်ားမ်ား ၾကက္သြန္နီအစိပ္ခပ္ႀကီးႀကီး၊ ပဲပင္ေပါက္တို႔နဲ႔ ျပင္ဆင္ထားလိုက္တယ္။

၀ယ္လာတဲ့ ဖက္ထုပ္အရြက္အလယ္မွာ နယ္ထားတဲ့ အစာကိုထည့္ၿပီး ထက္၀က္ေခါက္လိုက္တယ္။
အနားေလးေတြကို ကိုယ္ၾကိဳက္သလို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးေခါက္လို႔ရတယ္ဆိုေတာ့ ငယ္ငယ္က အိုးပုတ္တမ္းကစားေနသလို ထိုင္ၿပီး ေခါက္ေနလိုက္တယ္။
အသားနယ္တာ ၀က္သားနည္းနည္း ၾကက္သားနည္းနည္းလို႔ထင္ထားေပမယ့္ အမ်ားႀကီးထုပ္လိုက္ရတယ္။



ဖက္ရြက္ထဲအသားထည့္ထုပ္ၿပီးတာနဲ႔ ေရေႏြးတည္လိုက္တယ္။
ေရေႏြးဆူရင္ ဖက္ထုပ္ကိုထည့္ျပဳတ္၊ ဆယ္ၿပီးရင္ ဆီခ်က္နဲ႔ အရည္ ႏွစ္ခုလုပ္စားပါတယ္။

ဆီခ်က္ကေတာ့ ျပဳတ္ထားတဲ့ဖက္ထုပ္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ငရုပ္ဆီ၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားနဲ႔ သုပ္လိုက္တာပါ။
ငယ္ငယ္က စားခဲ့ရသလို အရသာတူတဲ့အတြက္ စိတ္ေက်နပ္သြားတယ္
ေနာက္လည္း လုပ္စားစရာ တခုတိုးလာတာေပါ့။

အရည္ကေတာ့ ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳထဲ သံပရာသီး၊ ပဲငံျပာရည္ထည့္စားတာပါ။ သဥၨာေျပာထားသလို လိုက္လုပ္ၾကည့္တာ အဆင္ေျပသြားတဲ့အတြက္ ျမင္ဆရာမ်ားကိုလည္း ေက်းဇူးတင္မိပါတယ္။


အပင္ပန္းခံၿပီး တရုတ္လိုမွ ဂ်ပန္လိုဘာသာေတြျပန္ အင္တာနက္ကေနရွာေပးတဲ့ မႀကီးေပါက္ကိုလည္း ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္တယ္။ ေပါက္ ေျပာျပလို႔ ဖက္ထုပ္အရြက္လည္း အဆင္ေျပေျပ၀ယ္ႏိုင္ခဲ့တာပါ။

မဇနိ

11 comments:

Welcome December 24, 2008 at 2:15 PM  

ဖက္ထုပ္ကုိ ေၾကာ္စားတာလည္း ႀကိဳက္တယ္။ ေအာက္ဆံုးက ဟင္းရည္နဲ႔ဆုိ ပုိစားျဖစ္တယ္။
ခဏခဏ လာလာစားလုိ႔ အားနာလာၿပီ
Merry christmas & Happy New Year ျဖစ္ပါေစလုိ႔ ...

http://winzaw-mdy.blogspot.com

nu-san December 24, 2008 at 2:27 PM  

မဇနိရဲ႕ ဖက္ထုပ္က စတုိင္တမ်ိဳးေလးပဲ.. အမက ဆီခ်က္လုိမ်ိဳး လုပ္ထားတာ စားခ်င္တယ္.. အခုလည္း ဗိုက္ဆာေနတယ္ မဇနိေရ.. ပုံၾကည့္ျပီး သြားရည္က်လာျပီ.. အခုထိ ရုံးမွာ.. :(

:P December 24, 2008 at 2:47 PM  

မဇနိရဲ႕ အစားအေသာက္ေတြဖတ္ရရင္
ဘာမဆိုင္၊ ညာမဆိုင္ ကိုဇနိၾကီးကို မနာလို ျဖစ္မိတယ္။
ေနာက္ဆို သူ ရွယ္စားရေတာ့မွာ......

RePublic December 24, 2008 at 2:56 PM  

ကိြကိြ ေရ က်ေနာ္အိပ္ေပ်ာ္ေနလို႕ ႏိုးႏိုးခ်င္းေျပးလာတာ ၊၊ ဖက္ထုပ္ အျပဳတ္လည္းေပးပါ ၊၊ အေၾကာ္လည္းေကြ်းပါ ၊၊ စားမယ္ ၀ါးမယ္ ၊၊ ထုတ္ထားတာက ခ်စ္စရာေလးေတြ ၊၊ ေတာ္လိုက္တဲ့ မမကိြ ၊၊

PAUK December 24, 2008 at 5:18 PM  

အရည္ေဖ်ာ္နဲ႔ ပိုၾကိဳက္တယ္...
ၾကည့္ျပီး ျပန္သြားတယ္..
မ်က္ရည္စက္လက္နဲ႔...

မီယာ December 24, 2008 at 8:52 PM  

ေတာ္လုိက္တဲ့ ညီမေလးနိနိ။ ဖက္ထုပ္ဆုိ အရမ္းႀကိဳက္တာပဲ။ ဆီခ်က္ျဖစ္ျဖစ္ ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္ျဖစ္ျဖစ္။ အီးကဒ္ပုိ႔လုိက္ၿပီ။ ေက်ာင္းအားရက္မွာ ဘာေတြခ်က္ဦးမွာလဲလုိ႔ ေစာင့္ေနမယ္ေနာ္။

Moe Cho Thinn December 24, 2008 at 9:06 PM  

လုပ္ျပန္ပေဟ႔ ဖက္ထုပ္တဲ႔။
ငါ႔ႏွယ္ေနာ္ ဘာလို႔မ်ား ပုံေတြ ၾကည္႔မိပါလိမ္႔။ ဂလု..

ThuHninSee December 24, 2008 at 10:08 PM  

စားခ်င္လိုက္တာ။ က်ဴးဆုိင္ ဆိုတာကို ...အဂၤလိပ္အေခၚကို ပုံေလးန႔ဲတကြ ျပပါလားဟယ္။

May Moe December 25, 2008 at 2:51 AM  

ဖက္ထုပ္ဆီခ်က္စားမယ္ လိုက္ပြဲပါ တခါထဲေပးပါဗ်ိဳး

PAUK December 25, 2008 at 2:59 AM  

mm
韭菜 = leeks = က်ဴးဆိုင္..
အဆင္ေျပပါေစ..

Thinzar December 26, 2008 at 8:06 AM  

ဟာ..မိုက္တယ္။ အသားက ကိုယ့္ကိုယ္ စဥ္းတာ ပိုစားေကာင္းတယ္ေနာ္။ ဆိုင္မွာေရာင္းတာက ၾကိတ္ပစ္လိုက္ေတာ့ ေၾကမြျပီး စားမေကာင္းဘူး။ သဥၹာေတာ့ ပ်င္းလို႔ ၾကိတ္ျပီးသား ဝယ္လုပ္တာ။ အစ္မလုပ္တာ ပိုစားေကာင္းမယ့္ပုံဘဲ။ ဂလု။ :)

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP