မုန္လာဥအျဖဴ
>> Monday, December 29, 2008
မုန္လာဥအျဖဴဆိုရင္ ကၽြန္မႀကိဳက္တဲ့ အစားအစာထဲ မပါဘူး။ မန္က်ည္းမွည့္နဲ႔ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္ရင္ေတာ့ စားတယ္။ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ရည္ဟင္းလိုမ်ိဳးလည္း စားပါတယ္။ တေန႔ကေတာ့ မုန္လာဥအျဖဴတလံုး ၀ယ္လာရင္း ဝီရွီမီကလို လုပ္စားၾကည့္ဖို႔ စိတ္ကူးလိုက္တယ္။ မုန္လာဥေတြက အႀကီးအႀကီးေတြဆိုေတာ့ ေတာ္ရံုနဲ႔မဝယ္ခ်င္ဘူး။ တေယာက္ထဲစားတာ ကုန္မွ မကုန္တာေလ။ ဒါနဲ႔ အစ္ကိုအန္ဒီတို႔ ေျပာျပထားတဲ့အတိုင္း မုန္လာခ်ဥ္ သိပ္လိုက္တယ္။ ပထမဆံုး မုန္လာဥကို အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးၿပီး ပိုးတီမလွီးဘဲ အစိပ္ေသးေသးရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားတာ။ အဲဒီေန႔က မုန္႔ဖတ္သုပ္စားေတာ့ ခ်ဥ္မသိပ္ခင္ အရင္စားခ်င္တာနဲ႔ တခ်ိဳ႕ကို ခြဲၿပီး သံပုရာရည္၊ ရွာလကာရည္နဲ႔နယ္ၿပီး (၃)နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ဒါကေတာ့ ခ်က္ခ်င္းစားခ်င္လြန္းလို႔ အျမန္လုပ္ထားတာပါ။ က်န္တာကိုမွ အခ်ဥ္သိပ္မယ္ဆိုၿပီး ပုလင္းသန္႔သန္႔ကို ေရေဆး၊ ေရေျပာင္ေအာင္သုပ္ထားလိုက္တယ္။ မုန္လာဥလွီးထားတာေတြကို ဆားနဲ႔နယ္ၿပီး ပုလင္းထဲမွာ သိပ္၊ ေရက်က္ေအးထဲမွာ ဆႏြင္းေလးထည့္ေဖ်ာ္ထားတာကို ေလာင္းထည့္လိုက္တယ္။ မုန္လာဥအားလံုးျမဳပ္သြာေးအာင္ ေရထည့္ေပးလိုက္ၿပီး ထမင္းပါထည့္လိုက္တယ္။ အဖံုးကိုလံုေအာင္ပိတ္ထားရင္း (၅)ရက္ေျမာက္ေန႔မွာ အခ်ဥ္သုပ္စားလို႔ ရေနပါၿပီ။ မုန္လာခ်ဥ္ကို ပုလင္းထဲက လိုသေလာက္ယူ ေရေဆးၿပီး ႏွမ္းေထာင္း၊ ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ႔သုပ္စားတာ ေမႊးတဲ့အျပင္ မုန္လာခ်ဥ္ကို ႀကိဳက္သြားတယ္။ အခုဆို စားေနတာ ခဏခဏရွိေပမယ့္ မကုန္ေသးဘူး။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားလိုက္ေတာ့ ၾကာလာလို႔ ပိုစားေကာင္းေနတယ္။ အမေလး မုန္လာဥတလံုးကလည္း အမုန္းစားရပါ့လားေနာ္။
မဇနိ
18 comments:
အာ..း..မဇနိ တို႕လက္ေစာင္းထက္လွခ်ည္လား။ စားခ်င္လိုက္တာေနာ္။။ လုပ္စားမယ္ ္စိတ္ကူးေပမဲ႕အေကာင္အထည္ ကိုမေဖာ္ၿဖစ္ဘူး။ ေက်ာင္းတဘက္နဲ႕ ဆုိင္ဖြင္႕ပါလာ။။ ၿကီးၿကပ္ရဲဳဘဲေလ.. တကယ္။အဲဒီ ပုလင္းကုိ ေရာင္းစားမယ္ ဆုိရင္ တကယ္ ဝယ္မွာ။။ အခုေတာ႕ ညီမခ်င္းမိဳ႕ နဲနဲ ခဲြေပးပါ။ ထမင္းက ဘယ္ေလာက္ထည္႕ရမွာလဲ။
အစိ္မ္းေရာင္ ကေလးး က မ်က္စိေအးတယ္။ ပိုေကာင္းတယ္။ ညကအေရာင္ထက္..စာရင္..
မယ္နိ..
လုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္ေဟးး
ဒါမဲ့...မအားပါ..
နွစ္ကူးျပီးရင္ေတာ့..
လုပ္စားနိုင္ေတာ့မွာပါ..
မေန႔ကေတာ့ပန္းမံုလာေစ်းေပါလို႔
၃ပြင့္၀ယ္လာပါတယ္..
အခ်ဥ္တည္စားခ်င္တယ္..
မမေရ..နိနိဆီက ၀ယ္မစားနဲ႔
ေတာင္းစားပါ...
ဟီး
ဟုတ္တယ္ အမ ကာလာက စမ္းရင္းနဲ႔ တဲ့သြားတာ.. ဒီအေရာင္ကို ပိုႀကိဳက္တယ္...
စင္ကာပူလာၿပီး နိနိက - အစုံလုပ္... က်ေနာ္က လည္ၿပီးေရာင္း.. လုပ္ရမလား စဥ္းစားေနတယ္..
ေစာေစာက တစ္ခါလာတုန္းက ရွိေသးဘူး.. အခု အသစ္.. မုန္လာဥျဖဴေတာ့ အမလည္း လုပ္စားမယ္လုိ႔ စိတ္ကူးသာရွိတာ မလုပ္စားျဖစ္ဘူး.. တျခမ္း၀ယ္ရင္လည္းမကုန္လုိ႔ လႊင့္ပစ္ရတာမ်ားတယ္.. အဟီး.. အရည္အခ်င္းေတြ ၾကြားတာပါ.. :D
မနိ က ေတာ္ေတာ္လုပ္တတ္တယ္ဗ်ာ ၊၊ ဘယ္လိုမ်ားသင္ပါလိမ့္ ၊၊ ရွီးေဗါ့ (ဟုတ္မဟုတ္ မသိ)
တရုတ္ကားထဲကလို ေျပာလိုက္တာ ..မကိြ ၊၊ :)
ေဒၚေဒၚနိၾကီး ဘာပဲလုပ္လုပ္စားေကာင္းမွာပဲ။
ျမည္းခ်င္လိုက္တာ.. ဘယ္ေန႔မ်ား ေဒၚေဒၚနိလက္ရာ စားရပါ႔မလဲမသိ။ း(
မုန္လာဥခ်ဥ္ေလး နည္းနည္းေလာက္မွ်ပါလား။ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲနဲ႔ လုိက္မွလုိက္။ ဇနိေမာင္ႏွံ အေၾကာ္လာစားသြားတာ ၀မ္းသာတယ္ကြယ္။ နိနိေရ အိမ္မွာ အေၾကာ္မႈန္႔ ကုန္ေနလုိ႔ေလ ကုိယ့္ဘာသာ လက္တည့္စမ္းၿပီး ဆန္မႈန္႔ ေကာက္ၫွင္းမႈန္႔ ဂ်ဳံမႈန္႔ ပဲမႈန္႔ စပ္ၿပီးေၾကာ္တာ အေၾကာ္ေလးေတြက ကၽြပ္႐ြေနတာပဲ။ ေပ်ာ္လုိက္တာ။
မုန္လာဥခ်ဥ္ေလး ၾကည့္ၿပီး အုန္းထမင္းေတာင္ စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာၿပီ နိနိရယ္..
ဒီလုိ လက္စြမ္းေတြ ျပေနရင္ေတာ့ ကိုနိ ..အင္း.. ပို၀ လာဖုိ႔သာ ျမင္၏။
ဟုတ္ပါ့ မမtg ေျပာတာ အမွန္ပဲ။ ကိုနိေတာ့ ဗိုက္ၾကီးပူ ျပီး စည္းစိမ္ေတြရစ္ေနေတာ့မွာ။ မဂၤလာ မေဆာင္ခင္ ေပါင္ခ်ိန္ထားဖို ့မေမ့နဲ ့ေနာ္
စားေတာ့စားတယ္ အရမ္းမၾကိဳက္ ကိုနိ ဝတာ မမနိေၾကာင့္ :P မမဂ်ီးဂြိ ကတကယ္လုပ္မွာမို႕လို႕လား လက္ဖက္သုတ္ :P
မမနိ ခ်က္ရင္ ဘာျဖစ္ျဖစ္ စားေကာင္းမွာပဲ ျပင္ထားတာလည္း အရမ္းလွတာပဲ ။
လက္စြမ္းေတြျပေနတယ္၊ ပိတ္ရက္ေတြအားေနတာနဲ႕ ယိုကိုဟားမားကို လာလည္လိုက္ေတာ့မွာေနာ္။
အားးး စားခ်င္တယ္ မြန္ကမုန္လာခ်ဥ္ႀကိဳက္တယ္
မမနိနဲ႔ အိမ္ခ်င္းနီးရင္ သိပ္ေကာင္းမွာေနာ္
ဘန္နာ လွ၏။ မုန္လာ စားခ်င္၏။
အခ်ဥ္ေတာ႔ မႀကိဳက္ဘူး..ဒါေပမဲ႔ နိနိကို ခ်စ္လို႔ တတို႔ေလာက္..
စကၤာပူကိုလာၿပီး ဆိုင္ဖြင့္မယ္ဆိုတာ ျမန္ျမန္ေလး အေကာင္အထည္ေဖၚပါ ကိုနိနဲ ့ နိနိေရ...
ေမွ်ာ္ေနမယ္...
*** Template အသစ္ေလးလွတယ္...
လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္။ :)
Post a Comment