ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းဟင္း

>> Tuesday, September 30, 2008


မဇနိနဲ႔ က်ေနာ္ အခုရက္ပိုင္းေလးမွာ အလုပ္ေတြက နည္းနည္းေလး႐ႈပ္ေနေတာ့ ဘေလာ့ဂ္ဖက္ကို မလွည့္ႏိုင္ျဖစ္ေနၾကပါတယ္။ ပို႔စ္အသစ္မရွိေတာ့ အလည္လာတဲ့ မိတ္ေဆြေတြကို အားလည္းနာမိတယ္၊ အလည္လာလို႔ ေက်းဇူးလည္းတင္ပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ အားနာရတဲ့သူတစ္ေယာက္ကေတာ့ ကိုအန္ဒီပါ။ သူ႔ ဝီရွီမီမွာ က်ေနာ္တို႔ဘေလာ့အတြက္ ရွယ္ယာသုံးေနရာေပးထားေတာ့ ကိုယ္က အခုအခ်ိန္ ပို႔စ္မတင္ႏိုင္ေသးတဲ့အခ်ိန္မွာ စိတ္ထဲက အားနာေနတာပါ။ တဆက္တည္းပဲ အကယ္ဒမီေပး(မခင္ဦးေမ စတိုင္နဲ႔ေျပာတာပါ)တဲ့ ကိုအန္ဒီကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္း ေျပာပါရေစ။

ဒီလိုနဲ႔ ဟိုတစ္ေန႔က မဇနိလုပ္စားျဖစ္တဲ့ ဟင္းေလးကို တင္လိုက္ပါတယ္။


ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းဟင္း

ပထမဆုံး ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းကို ေရးစင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းထဲကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာရယ္၊ ငံျပာရည္ ဆႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ရယ္ ထည့္နယ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ေရျမွဳပ္ေလာက္ရုံထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။ ေရခန္းသြားၿပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ထားလိုက္မယ္။ ငရုတ္ပြသီးကို ေလးစိပ္ စိပ္ထားပါတယ္။ ပဲသီးကို အေနေတာ္ေလးေတြ သင္ထားလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္ေအာင္ ဆီပူပူမွာ ထည့္လွိမ့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္ရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းကို ထည့္ေမႊပါတယ္။ ငရုတ္ပြသီးရယ္၊ ပဲသီးရယ္ကိုထည့္၊ ခပ္ဖြဖြ ေမႊၿပီး ေရစပ္စပ္ေလး ထည့္ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ေရအေတာ္အသင့္ ခမ္းလို႔ ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္အေနအထားရရင္၊ နံနံပင္ေလးခပ္ၿပီး ခ်လိုက္လို႔ရပါၿပီ။ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းျပဳတ္တုန္းက မ်ားတယ္ဆိုရင္ ဟင္းခ်က္ဖို႔ အေတာ္အသင့္ခြဲထားၿပီး က်န္တာကို ပါးပါးေလးေတြ လွီးပါတယ္။ ဆီမွာ ထည့္ေၾကာ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေလးပါအုပ္လိုက္ပါတယ္။ အစပ္ႀကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြကေတာ့ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ပါထည့္ၿပီး ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးေၾကာ္ထားလိုက္ရင္ ရက္ရွည္ထားလို႔ရပါတယ္။ မနက္အေစာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲစားသလို၊ ေရေႏြးေလးနဲ႔လည္း ျမည္းလို႔ရပါတယ္။

9 comments:

Anonymous September 30, 2008 at 5:33 PM  

ၾကက္သည္းျမစ္ဆုိ သိပ္မခ်က္ တက္ဘူး
အဲလုိ စတုိင္ေလးခ်က္ၾကည္႕ဦးမွ

nu-san September 30, 2008 at 5:58 PM  

အလုပ္ရႈတ္ေနတယ္ဆုိေတာ့လည္း ခြင့္လႊတ္ပါတယ္ ကုိဇနိရယ္.. မဇနိေနမ်ားမေကာင္းဘူးလားလုိ႔.. :)
အခုေတာ့ ထမင္းစားျပီးမွ လာလုိ႔ အိေျႏၵရရပဲ ပုိ႔စ္ေလး ဆုံးေအာင္ဖတ္သြားတယ္ မဇနိေရ.. :)

khin oo may September 30, 2008 at 6:00 PM  

တို.ကေတာ. သိတ္ မသၤကာဘဴး . ဘာေတြ ၿကိတ္ ၿကံေန သလဲ လို. စဥ္းစားေနတယ္။ ပိုဥာဏ္ရြွင္ ေအာင္ ခ်က္ထားတာေတြ စားလိုက္တယ္။

WWKM September 30, 2008 at 6:12 PM  

Oh!!! Oishi so ..
မဇနိ ေရ... စားခ်င္စရာၾကီးေနာ္.ပံုၾကည္႔ျပီး သြားရည္
ေတြက်သြားတယ္..ဂလု.
၀ါ၀ါ လည္းခ်က္စားဦးမွပဲ.. ေက်းဇူး ေနာ္။

Moe Cho Thinn September 30, 2008 at 8:06 PM  

ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းကို အမက ဒီလို ပုံစံ တခါမွ မခ်က္ဖူးဘူး။ တျခားနည္းေတြပဲ ခ်က္ဖူးတာဆိုေတာ႔ ဒါေလးက အသစ္ပဲ စမ္းၾကည္႔အုံးမွ။

(တကယ္က ဘယ္လိုပုံစံမွ မခ်က္ဖူးဘူး နိနိေရ..:P)

RePublic October 1, 2008 at 4:09 AM  

မမနိ ေရ ေစာၾကီးထ ျပီး မနိ ဟင္းကိုပါဆယ္ ဆဲြသြားမလို႕ ၊၊
ဟင္းခ်က္လည္း ေတာ္တဲ့ မမကိြ ၊၊ အျမဲေပ်ာ္ရႊင္ပါေစဂ်ာ ၊၊

ကိုၾကီး၀ီ

တန္ခူး October 1, 2008 at 5:41 AM  

ႏွစ္ေယာက္လံုး အလုပ္ရွ ုပ္ေနပံု ေထာက္ေတာ့… အင္း…မဟုတ္မွ လြဲေရာ စားရေတာ့မယ္ထင္တယ္… ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲဟင္းေလးက သြားရည္ယိုစရာေပမယ့္ ပြဲၾကီးဆို ဒီေလာက္နဲ ့ေတာ့ မရဘူးေနာ္…

Anonymous October 1, 2008 at 7:41 AM  

ဗိုက္ဆာတယ္ အိမ္မွာဟင္းမေကာင္းဘူးးး တကယ္စားလို ့ရ ဘယ္ေလာက္ေကာင္းးးးးးးးးးးးး

Anonymous October 7, 2008 at 6:08 PM  

ခ်က္ၾကည့္ၿပီးရင္ လာျမည္းလွည့္မယ္ေနာ မုဒီတာ

မမႏုစံကေတာ့ လုပ္ပီဗ်ာ ညီမကလည္း မမထမင္းဗူးထဲက စားခ်င္ေနတာပါ

ဘာမွမၾကံရပါဘူး မမေကအိုအမ္ရယ္

မမ ၀ါ၀ါ အိုအိရွိ လားဗ်

မမခ်ိဳသင္း ရယ္စရာေတြ သိပ္မေရးနဲ႔ေနာ္ ရယ္ရတာ အူနာလြန္းလို႔ပါ

ပါဆယ္ေတာ့ မေပးဘူးေလ ကိုႀကီး ၀ီ

အမတန္ခူးေရ ပြဲႀကီးဆို မ်ားႀကီးေကၽြးမယ္ေနာ္ စိတ္ေတာ့ကူးေနၿပီရယ္

တကယ္ယူစားလိုက္ ေမာင္မ်ိဳး။ ဗိုက္ဆာတယ္ဆိုေတာ့ ဘယ္သူ႔ကိုလြမ္းလို႔လဲ

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP