ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ စားၾကမယ္
>> Monday, September 15, 2008
ေမာင္ေလးကို ဟင္းေၾကာ္နဲ႔ ေကၽြးေနတာ ႏွစ္ရက္ေလာက္ရွိေနၿပီ။ ဒီေန႔ေတာ့ လူလည္းေနေကာင္းလို႔ ဟင္းခ်က္ေကၽြးလိုက္အံုးမယ္လို႔ စိတ္ကူးရေတာ့တယ္။
ပထမဆံုးငါးေသတၱာခ်က္ဖို႔ မန္က်ည္းသီးမွည့္ေရေဆး၊ ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ငါးေသတၱာကို သူ႔အတိုင္းခ်က္ရင္ အေၾကာတက္ခ်င္တာရယ္၊ ညွီမွာေၾကာက္တာရယ္နဲ႔ မန္က်ည္းမွည့္ေလးနဲ႔ခ်က္ရင္ အရသာေကာင္းတာရယ္ေၾကာင့္ ခ်ဥ္စပ္ေလးခ်က္ဖို႔ စဥ္းစားလိုက္တာပါ။ မီးဖိုေပၚကဒယ္ထဲက ဆီဆူရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး၊ ငါးပိအနည္းငယ္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို လွိမ္႔လိုက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္လာရင္ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔၊ အၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ေမႊပါတယ္။ ေမႊေနရင္းနဲ႔ အသင့္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ မန္က်ည္းရည္ကို ထည့္ ဆီသတ္ပါတယ္။ ဟင္းအႏွစ္အသားက်ေနခ်ိန္မွာ ငါးေသတၱာကို ေဖာက္ထည့္တယ္။ ခ်က္ခ်င္းမေမႊေသးဘဲနဲ႔ ခဏေနမွ အထက္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္တယ္။ ငါးသိပ္ေၾကသြားမွာစိုးလို႔ပါ။ မန္က်ည္းေရရယ္ ငါးေသတၱာအႏွစ္ရည္ရယ္ဆိုေတာ့ ေရထပ္မထည့္ေတာ့ဘဲ နံနံပင္ေလးအုပ္ခ် ခ်လိုက္ရင္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေလးနဲ႔ အရသာရွိတဲ့ ငါးေသတၱာဟင္းရပါၿပီ။
မိုးေအးေအးမွာ အေမေၾကာ္တတ္တဲ့ ငရုပ္သီးစိမ္း ငါးပိေၾကာ္ေလးလည္း သတိရတာနဲ႔ ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဆီဆူလာရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္းေလးထည့္ေမႊထားလိုက္ၿပီး ငါးပိခပ္မ်ားမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္မွာပါ။ ငါးပိက ဟင္းခ်က္ရင္ မွ်င္ငါးပိကို သံုးေပမယ့္ အခုလို ငါးပိေၾကာ္ေလးဆိုရင္ ပုဇြန္ငါးပိကို သံုးရင္ ပိုေမႊးပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ အေမက ငါးပိကို သံုးမ်ိဳးေလာက္ ခြဲထားတယ္ထင္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ရင္သံုးတဲ့ ငါးပိက တစ္မ်ိဳးပါ။ ကင္းမြန္တံဆိပ္ပုဇြန္ငါးပိကို အခုေတာ့ သံုးပါတယ္။ ဆီဆူဆူမွာ ခ်က္ျခမ္းခြဲထားတဲ့ ငရုပ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ငရုပ္သီးနည္းနည္းႏြမ္းရင္ ပန္းကန္မွာ ဆယ္ထားလိုက္ၿပီး ငါးပိထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ငါးပိအေရာင္ရဲလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေမႊ၊ ျပီးေတာ့ ဆယ္ထားတဲ့ငရုပ္သီးေၾကာ္ကို ထည့္ေမႊၿပီး ခဏေနမီးပိတ္လိုက္ပါတယ္။
အုအဲႏိုက အမဲသားတံုးေတြ၀ယ္လာျဖစ္ေတာ့ အမဲသားငရုပ္သီးစိမ္းငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ အခုအိမ္နားက ဆိုင္ေတြမွာဆို အမဲသားအလႊာပဲ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ အမဲသားကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ႔ခ်က္စားရလိုက္ေတာ့ေလ တခါတေလမွာ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ မဆလာႀကိဳက္ရင္ မဆလာထည့္ခ်က္ေတာ့ အနံ႔ေမႊးတဲ့ အမဲသားဟင္းေလးက တမ်ိဳးအရသာရွိပါတယ္။ ထမင္းစားတဲ့အခါ ဇြန္းထိလိုက္တာနဲ႔ ႏူးအိေနေအာင္လို႔ မီးေအးေအးနဲ႔ ေရခဏခဏထည့္ေပးၿပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္းေတြ မစားခ်င္ရင္ ၾကက္ပုန္းရည္ေလးခ်က္စားလည္း ေကာင္းတာပါပဲ။ ၾကက္သားကို ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သားႏူးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးနဲ႔ လွိမ့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္ရင္ ပုန္းရည္မႈန္႔ေဖာက္ထည့္ ေမႊတယ္။ ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ေရအေတာ္ခမ္းသည္အထိခ်က္ၿပီး ဆီအတိုင္းက်န္ေအာင္ထားလိုက္ရင္ ၾကက္ပုန္းရည္ေကာင္းေကာင္းရပါၿပီ။
မဇနိ
17 comments:
ေ၀းးး...ဘယ္သူမွ မစားရေသးဘူး က်ေနာ္အရင္ဆံုးပဲ ဟဲဟဲ ငပိေၾကာ္နဲ ့ ၾကက္ပုန္းရည္ေလး မသြားတယ္ ေနာက္လူေတြကိုၾကည့္ ေကာင္းေအာင္ေျပာလိုက္ေတာ့ မဇနိေရ့ ညေန ပန္းကန္ လာျပန္ပို ့ေပးမယ္ ......
ကိုနိ တို ့ ကံေကာင္းခ်က္ဗ်ာ မနာလိုစရာ ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ့ အစ္မ ရထားလို ့ ဟိဟိ ေနာက္ဆို ကိုနိ ဗိုက္ၾကီးပူေနမွာ ျမင္ေယာင္ေသး အစားေတြ နင္းကန္စားျပီးေတာ့ :P
မမဇနိ
အစႊမ္းေတြ အရမ္း ျပလုိ႔ပါလား။
မဇနိ ေျပာသလုိ ၾကက္ပုန္းရည္ရယ္၊ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး အရသာရွိတဲ့ ငါးေသတၱာဟင္းရယ္ ျပန္ Try ျပီးခ်က္စားမယ္။ Ideas ရသြားလုိ႔ ေက်းဇူးေနာ္။
မဇနိ လက္ရာ အျမဲ စားေနတဲ႔ ကုိဇနိေတာ႔ Fatty ဘုတ္ ျဖစ္ေနမွာ ျမင္ေယာင္မိေသး။ ခစ္ ခစ္
:))
SMNTL
မမနိ.. သူေငွး .. ဟင္းေတြမ်ားၾကီးခ်က္စားတယ္ ၊၊ ၾကက္ပုန္းရည္ တစ္ခါမွ မစားဘူးဖူး မနိ ရ ၊၊ေကာင္းလား ၊၊
မမနိ ေမာင္ေလးေတာ့ ဒီေန႕ စားေကာင္းပီ ၊၊
က်ေနာ္ ကိုနိ ကေတာ့ ပံုထဲ က ပဲ စားရတယ္ ၊၊
ဖိတ္စာျမန္ျမန္ ပို႕ပါ မမကိြ ၊၊ ဟီး
ဟင္းေတြကေတာ့ ရွယ္ေတြခ်ည္းပဲ။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ငါးေသတၱာခ်က္တာ ေျပာင္းျပန္ျဖစ္ေနတယ္။ ေနာက္မွ မဇနိေျပာသလိုခ်က္ၾကည္႔ဦးမယ္။ အမဲသားကေတာ့ ေစ်းႀကီးလို႔မစားျဖစ္တာၾကာၿပီ။ ငရုတ္သီးစိမ္းငပိေၾကာ္ေလးကလဲ စားခ်င္စရာေလး။
မဇနိေရ...
အမဲသားငပိခ်က္ကအခုေျပာတဲ့ဟာမ်ိဳးလား..
ၾျကက္ပုန္းရည္ဆိုတာျကားေတာင္မျကားဖူးဘူး
ငပိနဲ့ျငဳပ္သီးေျကာ္စားျကည့္ပါအုန္းမယ္..
ငါးေသတၱာကိုမွည့္က်ည္းရည္နဲ႔မခ်က္ဖူးေသးဘူး
မဇနိရယ္ ။ ရဲ ရဲ မၿကည္.ရဲ ဘူး။ မ်က္ လံုး ကေလး ကုိ ေမွးေမွး ေလး ။စို္င္းထီး ဆိုင္ ကို ၿကည္. သလို မ်ဴိး ေလးၿကည္. သြားတယ္။ စိတ္ မထိန္း နိုင္ မွာ စိုး လို. ဒါေတာင္ ဂလု ၂ ခါ ၿဖစ္သြားတယ္။
ဒီေန႔ ဘာခ်က္ရမလဲလို႔ စဥ္းစားေနတာ။ စုံေနတာပါပဲလား ညီမေလး နိနိေရ..။
ၾကက္သား ပုန္းရည္ တဲ႔။ အခုေတာင္ ဆာလာတယ္။ အလုပ္ထဲမွာမို႔ေပါ႔ကြာ။ အခုေတာင္ ေျပးခ်က္ၾကည္႔လိုက္ခ်င္တာ။
အိုင္ဒီယာေပးတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူး။ ကိုဇနိကို မနာလိုဘူးေဟ႔..။
ညီမေရ
ကြန္ျပဴတာ hang ေနတယ္ထင္လို႔ ထပ္ထပ္ႏွိပ္လိုက္တာ ကြန္မန္႔ေတြ ၆ခုေလာက္ တက္သြားၿပီး ဘယ္လိုေတြ ျဖစ္သြားမွန္း မသိ။ ေလာကဓာတ္ပညာေတြနဲ႔ ေ၀းပါတယ္ ညီမရာ။ က်ဳပ္က်က္သာ လိ လိုက္ပါ။
ဟာဂ်ာ.... ဟာဂ်ာ...... မနိကေတာ့ ဆာေအာင္လုပ္ျပန္ျပီ။ ဂြီ ဂြီ....
ဝက္ပုန္းရည္ဘဲ သိတာ၊ ၾကက္ပုန္းရည္လဲ ခ်က္လို႕ရတာကိုး။ ညီမက ပုန္းရည္ၾကီးမစားလို႕ အိမ္မွာ ဝက္ပုန္းခ်က္ရင္ စိတ္ေကာက္ေတာ့တာ။ ပဲကတီပါျပဳတ္ ၾကိဳက္ေပမယ့္ ပုန္းရည္ၾကီးက် မစားႏိုင္ဘူး။:P
ဒီကအမက ပံုနဲ႔ပါျပၿပီးလြမ္းေနတာကိုး.. ျမင္တာနဲ႔ တကယ္ခ်က္စားခ်င္လာၿပီး။ ငးေသတၱာကို အဲလိုခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္.. မစားဖူးေသးဘူး...
မဇနိ.. ႏွိက္စက္ေနပါတယ္ဗ်ိဳ႕.. ဟင္းပုံေတြ ျမင္ရျပီး စားရဘူး.. အခု ေန႔လည္ ထမင္းစားခ်ိန္ ၀င္ၾကည့္ေတာ့ မဇနိဟင္းေတြ ျမင္ျပီး ကုိယ့္ထမင္းဘူးေလးက မ်က္ႏွာငယ္စရာ.. ဓာတ္ပုံေတြ ဖြင့္ထားျပီး ထမင္းစားလိုက္ဦးမယ္.. :D
မမနိ ကေနေကာင္းတာနဲ႕ ခ်က္ေတာ့တာပဲ။ အမဲသား မစားဘူး ဒါေပမဲ့ မမနိရဲ့ ဟင္းေတာ့စားခ်င္တယ္ ။ အိမ္ခ်င္းနီးရင္ေကာင္းမယ္။ ငါးနဲ႕ၾကက္သားဟင္းလဲ တခါမွဒီလိုမခ်က္ဖူးဘူး။ ဟင္း အသစ္ေတြရျပီ ေဝးးးးး :D
မမနိေရ...
ပံုေတြနဲ႔ ႏွိပ္စက္သမွ်ကို တံေထြးအခါခါမ်ဳိရင္း သံစံုျမည္ တီး၀ိုင္းနဲ႔ ျပန္သြားတယ္ဗ်ဳိ႕... :D
ဂလု ဂလု...
ဂြီ ဂြီ ဂြီ...
ဒီမွာ အစာအိမ္ျပန္ျဖစ္ေနလို ့ အျဖူထည္ပဲစားရပါတယ္ဆိုမွ သူသိပ္ရက္စက္တယ္… ၀က္ပုန္းရည္ပဲ စားဖူးတာ… ၾကက္ပုန္းရည္ခ်က္ၾကည့္ဦးမွ… မဇနိဟင္းေလးေတြက ျမင္တာနဲ ့စားခ်င္စိတ္ တဖြားဖြားျဖစ္ေအာင္ ဆြဲေဆာင္နုိင္ပါဘိ္… ဟိုလူေလး ကံေကာင္းခ်က္ကေတာ့…
မဇနိ။ ေနာက္ဆို ဘာခ်က္စားစား ျပန္ေျပာမျပနဲ႔ေတာ့။ တစ္ကယ္မစားရပဲ.... း(
သုခမိန္(E-Journal)
ပုဇြန္ငပိနဲ႕ မ်ွင္ငပိက အတူတူပဲလို့ မွတ္ထားဖူးတာ.. ဘာကြာသလဲဆိုတာ သိပါရေစခင္ဗ်ာ။
ေမာင္မ်ိဳးေလး ပန္းကန္ျပန္လာမေပးေသးဘူးေနာ။
္ ဒါနဲ႔ ကိုနိလည္း အေ၀းက စားခ်င္ေနရွာတယ္။
ညီမ SMNDTL ၾကက္ပုန္းရည္ခ်က္စားျဖစ္တယ္လား။ ကြိ ကြိ ကိုဇနိေတာ့ ဖက္တီးျဖစ္မွာ ျမင္ေယာင္ေသး
သူေဌးႀကီး ကိုႀကီး ၀ီ ေနာ္ လူမ်ားဟင္းေလးေတြကို။
ဖိတ္စာ ဒီဇိုင္းစိတ္ကူးတုန္း ကြိ ကြိ
ကိုေမာင္ျဖဴေရ ငါးေသတၱာခ်က္တာ ဘယ္လိုမ်ား ပရိုဆီဂ်ာလြဲေနပါလိမ့္
Pauk လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ ။
မၾကားဖူးရင္ မဇနိေျပာတဲ့ ပံုျပင္လို႔ မွတ္ထားလိုက္ေနာ္
မမေကအိုအမ္ မက္လံုးေမွးေမွးေလးနဲ႔ဆို ခ်စ္ခ်ာေလးေနမွာ ေနာ္ မမဂြိဂြိ
မမမိုးခ်ိဳသင္းက ညီမေလးနိနိဆိုလို႔ ရင္ေတြမ်ားေတာင္ခုန္လို႔ ေပ်ာ္ေနတာ
ပုန္းရည္မၾကိဳက္ဘူးလား ညီမေလးျမရြက္ေ၀
ခ်က္စားၿပီးရင္ လက္တို႔ပါအံုး ကိုPTi
မမႏုစံေရ မႏိွပ္စက္ဘူးေနာ္ မမထမင္းဗူးေလးလည္း စားခ်င္ေနတယ္
ေမမိုးေလး မယ္ခြိခြိေလး သူလည္း ဟင္းမခ်က္ဘဲနဲ႔
သံစံုတီး၀ိုင္းသံၾကားလိုက္မိတယ္ ညီမသက္တန္႔
အမတန္ခူးေနာ္ ဘယ္လူေလး ကံေကာင္းတာလဲ ေျပာ ေျပာ
ဟား ဟား လူပ်ိဳႀကီး ကိုတားျမစ္ထားေသာ မနာလိုမရွိနဲ႔ေနာ္ ခင္ဗ်ားလက္ရာကို မမွီဘူးဗ်
ပုဇြန္ငါးပိနဲ႔ မွ်င္ငါးပိ မတူပါဘူး ဟန္မင္း
ပုဇြန္ငါးပိက ပုဇြန္ကလုပ္တာပါ ပုဇြန္အန႔ံေမႊးပါတယ္
မွ်င္ပါးပိက ငါးေသးေသးေလးေတြက လုပ္တာပါ နည္းနည္းညွီတယ္
Post a Comment